Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Calnic

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13478 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel
Calnic

Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Calnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Calnic (in total 31 poze):

Patrimoniu mondial
Patrimoniu mondial
Fortificatie 1
Fortificatie 1
Fortificatie 2
Fortificatie 2
Intrare
Intrare
Fortificatie 3
Fortificatie 3
Fortificatie 4
Fortificatie 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Calnic!

Vizitati Calnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Calnic, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,23 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calnic: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Rapa Rosie

Rapa Rosie la 12 km
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia, multumesc.
Oul Arsitei

Oul Arsitei la 16,5 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Izvor Limba la 16,7 km
Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Traseul celor 3 Fortificatii

Traseul celor 3 Fortificatii la 20,9 km
Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Cetatea Salgo Sibiel

GR2415
M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Biserica Sfanta Treime Sibiel

Biserica Sfanta Treime Sibiel la 23,9 km
Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 24,7 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Biserica Sfantul Nicolae Fantanele

Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 25,2 km
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Cetatea Scurta Orlat la 26,1 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Piatra Corbului

Piatra Corbului la 28,1 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 30,5 km
Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 31,3 km
Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 31,3 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 31,4 km
Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.

Calnic in limba maghiara - magyarul: Kelnek

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Calnic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR0191 - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.
  • Livada Postei Plimbare in centru. Am gasit ascunzisul cu ocazia unei plimbari in centrul Brasovului. Oul de plastic era deschis, continea o foita de hartie si cateva maruntisuri.
  • GR0009 - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.100 m), cel mai inalt din Muntii Calimani.
  • GR0206 - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa. Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Geocutia prezenta urme de condens.
  • Varful Piatra Mare Multi jnepeni. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Cetatea Tartod Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era. Ne-am obosit cu copiii, dar era foarte frumos si doar copiii erau suparati din cauza ca a disparut cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Calnic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 17 zile!