Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Cugir

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Cugir..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Cugir - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ruine 3 Cetatea feudala Salasu de Sus
Ruine 3
La Carlige 2 Cheile Nerei La Carlige
La Carlige 2
Noroi uscat canyon Mihaileni Schaldorf
Noroi uscat
Uriasul gol, dar cu mai multe brate Padurea Mociar Reghin
Uriasul gol, dar cu mai multe brate
Histria 19 Histria
Histria 19
Stalactite Viaduct Mina Valea Garbea
Stalactite
7849 Cascada Duras
7849
Pe vreme ploioasa Lacul Iacobdeal Turcoaia
Pe vreme ploioasa
Platoul de pe Dealul Cetatii Cetatea Viezurei
Platoul de pe Dealul Cetatii
Băile Tușnad
Băile Tușnad
Piatra Bardos 3 Varful Piatra Bardos
Piatra Bardos 3
Crucea-monument Poienita Dumitresti cruce monument
Crucea-monument

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cugir!

>>> Vizitati Cetatea Cugir si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cugir, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,18 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cugir: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Cugir?
(detalii dupa autentificare)
Falx Dacica la 16,6 km
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Cariera de travertin Geoagiu la 18,1 km
Una dintre ele a fost transformata in cripta de catre conte in 1876. Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Pestera Prabusita Geoagiu la 19,4 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai. Cu ocazia cutremurului din 1977 aproximativ 80 la suta din pestera s-a prabusit, de unde si denumirea actuala a pesterii.
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 19,8 km
Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 20 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Calnic la 23,8 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Rapa Rosie la 24,7 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Am gasit cutia, multumesc. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare.
Pestera Cainilor Bacaia la 26,1 km
Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Arboretumul din Simeria la 27,6 km
Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Izvor Limba la 29,6 km
Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Santurile Cetatii la 30,9 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Traseul celor 3 Fortificatii la 31,1 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Piatra Corbului la 31,1 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Multumesc pentru atentionare. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj.
Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 34,1 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.
Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 34,2 km
Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.

Cetatea Cugir in limba maghiara - magyarul: Cetatea Cugir

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Cugir
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • La Lanturi - Muntii Ciucas De vreme rea. Poate multi ar zice ca e un moft. Mai bine sa te intrebi asa, decat sa patesti ceva rau.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Coordonatele reperelor. In cazul acestui geoascunzis, lacul Filigeni nu este un reper auxiliar, ci este chiar obiectivul turistic principal. Nu este foarte important publicarea coordonatelor unor puncte auxiliare, ca de ex.
  • Tunelul Mare din Cheile Tisitei Versantul in cauza. E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas Tablita de marmura. Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Podul suspendat nou - Cheile Bicajelului Traseu interzis iarna. Ultima data cand am vizitat punctele de belvedere de pe Piatra Poienii, noul pod suspendat nu a fost inca gata, astfel am ratat parcurgerea podului cu numai o zi. Intentionam chiar sa prezint eu podul, si sa ascund o geocutie aici.
  • GR2359 - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Monumentul lui Gheorghe Donici. Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cugir? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!