Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Cetatea Cugir - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cetatea Cugir, atractii turistice

Cetatea Cugir..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cugir! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Cetatea Cugir si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Cugir, se afla la 1,18 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cugir: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Cugir?
- Lacul Aurel Vlaicu la 12,1 km.
- Oul Arsitei la 13,5 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
- Cetatea Uriesilor Castrul roman Cigmau la 15,4 km.
- Falx Dacica la 16,6 km. Sabia lui Decebal. De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
- Cetatea Sasciori la 16,9 km.
- Case din piatra Ceru-Bacainti la 17,8 km. Comuna Ceru Bacainti, din județul Alba, este singura localitate din tară unde se mai găsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
- Castrul roman Orastioara de Sus la 17,9 km.
- Cetatea Capalna la 18,5 km.
- Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 19,8 km. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
- Lacul Canciu la 21,1 km.
- Tufurile calcaroase din Valea Bobalna la 21,3 km.
- Stanca Grunzii la 21,9 km.
- Piatra Tomii la 22 km.
- Masa Jidovului la 22,4 km.
- Pintenii din Coasta Jinei la 22,5 km.
- Lacul Lancram la 22,9 km.
- Cetatea Costesti la 23,1 km.
- Sarmisegetuza Regia la 23,2 km.
- La Grumaji la 23,4 km.
- Sanctuarul Fetele Albe Muntii Sureanu la 23,4 km.
- Cetatea Blidaru la 23,7 km.

Cetatea Cugir in limba maghiara - magyarul: Cetatea Cugir

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Cugir
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cugir? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.