Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Padurea Sloboda

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Padurea Sloboda..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea Sloboda - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Verde 5 Lacul Verde Sancrai Mures
Lacul Verde 5
Piatra rotunda 1 Cisnadioara cetate biserica
Piatra rotunda 1
Viaductul Mina 4 Viaduct Mina Valea Garbea
Viaductul Mina 4
Gaura Cetatea Jimbor
Gaura
Mic tumul (?) in apropierea crucii cruce celtica niculitel
Mic tumul (?) in apropierea crucii
Gaura Corund piatra gaura
Gaura

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea Sloboda!

>>> Vizitati Padurea Sloboda si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Vladesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,42 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea Sloboda?
(detalii dupa autentificare)
Stanca Bulz Geoagiu de Sus la 6,6 km.
la 8,6 km. Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Cheile Cetii la 8,7 km. Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei. Cetatea Aiudului la 8,9 km.
Cheile Galzii Muntii Trascau la 10,6 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Cheile Rametului la 10,7 km. Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Piatra Cetii la 10,8 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Padurea de stejar pufos Miraslau la 11,2 km.
la 11,5 km. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Ruinele bisericii reformate Benic la 11,6 km. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238.
Cheile Geogelului la 11,8 km. la 12,1 km.
Cascada Vanatara la 12,4 km. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Cetatea Coltesti la 12,4 km. In Tukane express TB. In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte.
Coltesti la 12,7 km. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim.
la 12,8 km. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos.
Pestera Studentilor Muntii Trascau la 13,2 km. :) am gasit-o azi.
la 13,2 km. Gasita azi de Acasenii. Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti.
la 14,1 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
la 14,2 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 14,9 km. Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Am gasit-o azi. Gasita azi de Acasenii. Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord.
Varful Coltii Trascaului la 15,1 km.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la 15,1 km. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic.
Ardascheia Muntii Trascau la 15,3 km.
Cheile Intregalde Muntii Trascau la 15,3 km. Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 15,9 km. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
la 15,9 km. Pasul Ponor la 16,5 km.
Varful Ugerului la 16,7 km. Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Mihaela si Robert. Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii.
la 17,5 km. Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.

Padurea Sloboda in limba maghiara - magyarul: Szabad-erdő

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea Sloboda
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Podul Minciunilor Sibiu. Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
  • Stanca cu turnulet - Nascalat Pe Nascalat iarna. Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Imediat dupa cascada Zugo, un drum de caruta urca pe Nascalat, iar serpentinele ne duc pana la stana de langa Stanca cu turnulet.
  • Fantana Rege - Targu Mures Ascunzis apropiat. Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia Gradina Herko de pe Valea Iadului. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Muntele Fratele Tabara SCA. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Podul Minciunilor Felicitari pentru gasirea cutiutei. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
  • Biserica din Deal - Sighisoara Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Era insa intr-o cavitate, pe partea dreapta a pilonului, sau partea stanga a privitorului.
  • Valea Garbea La Capela Sfantul Benedict. Un ascunzis bine gasit. Fotografia ce-l descrie e hotaratoare.
  • Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Pasul Cavnic Prima mea cutie. Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Nu ne-a trebuit mult sa cautam, indiciile fiind lamuritoare.
  • Zona e interesanta, mai ales vara. Desi e accesibila si auto, putini cunosc locurile.
  • Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Cheile Cetii Un loc deosebit. Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Este o rusine pentru conducerea orasului Targu Mures sa permita starea actuala a unuia dintre importantele locatii istorice de categorie tehnica a orasului.
  • In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Intr-adevar un foarte interesant martor de eroziune, pe care il poti remarca doar daca esti geotrekker.
  • Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie.
  • Concretiunile paraului Roua Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
  • Cetatea Liteni Cetatea Liteni. Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Locul este incredibil. Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Recomandari. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea Sloboda? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 11 zile!