Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Mamut

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Varful Mamut

Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Mamut - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Intrarea in padure Urma lui Isus Ciumani
Intrarea in padure
Intrarea in satul Marasti mausoleu marasti
Intrarea in satul Marasti
Momentan fara apa Murfatlar lacul lac creta cariera
Momentan fara apa
Movilele lui Ali pasa 2 Livezeni movile ali pasa
Movilele lui Ali pasa 2
Posibil loc de cult langa cetate Gruiul Darii
Posibil loc de cult langa cetate
Turnul din tevi de metal turn Sumuleul Mare
Turnul din tevi de metal
De pe Varful Geamana privind spre nord geamana tarcaului
De pe Varful Geamana privind spre nord
Arcada Pestera Stanciului
Arcada
Malul lacului baraj Zetea Subcetate lac
Malul lacului
Strada ingusta Sansimion poteca tematica vechiul rau Olt brat mort
Strada ingusta
Cismea izvor bufnitei bagoly bai olteni
Cismea
1 mai 2015 Izvorul Muresului Maria izvor turistic
1 mai 2015

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Mamut!

>>> Vizitati Varful Mamut si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Padurea, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,95 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Corbului

Piatra Corbului la 3,8 km
Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Multumesc pentru atentionare. Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba.
Calcarele de la Ampoita

Calcarele de la Ampoita la 4,2 km
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
Santurile Cetatii

Santurile Cetatii la 5,3 km
Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Izvor Limba la 9,7 km
Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori. Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural.
Cheile Ampoitei

Cheile Ampoitei la 10,3 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa

Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 12,1 km
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Rapa Rosie

Rapa Rosie la 12,9 km
Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Ruinele bisericii reformate Benic

Ruinele bisericii reformate Benic la 16,1 km
Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Piatra Bulbuci

Piatra Bulbuci la 16,9 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cheile Galzii Muntii Trascau

Cheile Galzii Muntii Trascau la 17,1 km
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Calcarele de la Valea Mica

Calcarele de la Valea Mica la 17,4 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 18,3 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
La Pietri Cetea

La Pietri Cetea la 18,8 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Piatra Cetii

Piatra Cetii la 20,2 km
Am depus geokretul geokopacz03. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.

Varful Mamut in limba maghiara - magyarul: Mammut-csúcs

Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Mamut
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Baile Fantana Sarata Baile Soskutfurdo. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Baile Homorod Ascunzis mult mai bun. Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Varful Peleaga Varful Peleaga la a doua incercare. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Cheile Baciului O plimbare linistita. O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Pasul Cavnic Prima mea cutie. Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Fantina secata. Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Mamut? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!