Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Cheile Mada - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cheile Mada, atractii turistice

Cheile Mada..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Mada! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Cheile Mada si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Ardeu, se afla la 1,85 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ardeu: 6
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Mada?
- Pestera Cainilor Bacaia la 3,7 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
- Magurile Sacarambului la 6,3 km.
- Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 9 km. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
- Case din piatra Ceru-Bacainti la 12 km. Comuna Ceru Bacainti, din județul Alba, este singura localitate din tară unde se mai găsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
- Tufurile calcaroase din Valea Bobalna la 12,2 km.
- Calcarele de la Valea Mica la 13,9 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
- Hornul Magura Dudasului Zlatna la 14,1 km. La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
- Cetatea Uriesilor Castrul roman Cigmau la 14,1 km.
- Piatra Tomii la 14,7 km.
- Piatra Bulbuci la 15,4 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
- Lacul Aurel Vlaicu la 15,6 km.
- Rezervatia Boholt la 17,1 km.
- Magura Uroiului la 18 km.
- Refugiul Saruni Muntii Trascau la 18,2 km. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
- Sub Muntele Uroi la 18,3 km. Comoara. Am gasit comoara de la muntele de aur! E drept, nu era comoara lui Decebal, ci o cutie de plastic cu capac albastru. Varful Uroi. Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea.
- Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 18,8 km. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
- Salasul Boarilor Muntii Trascau la 19,1 km. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
- Falx Dacica la 19,2 km. Sabia lui Decebal. De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
- Arboretumul din Simeria la 19,3 km. Frumos. Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
- Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau la 19,7 km.
- Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 19,8 km. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
- Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 20,3 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
- Cetatea Deva la 22,4 km. Cetatea Deva dateaza din anul 1269. Cetatea Deva. Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Simplu de gasit. E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Mare grija cu cosmeticele. In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini.
- Treptele romane Ruda-Brad la 23,5 km. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
- Dealul Colt si Dealul Zanoaga la 23,7 km.
- Salistioara Brad la 24,3 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Felicitari. Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Mersi. Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
- Cheile Ampoitei la 25,1 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
- Poiana cu narcise Negrileasa la 25,6 km.
- Iezerul Ighiel la 26 km.
- Lacul Luncoiu la 26 km.
- Piatra Bulzului Lunca Ampoitei la 26,2 km.
- Piatra Corbului la 27,4 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cireasa de pe tort. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Cutii. Pai uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie. Transformare in POI. Multumesc pentru atentionare.
- Piatra Grohotisului la 27,6 km.
- Cetatea Cugir la 27,7 km.
- Piatra Boului la 27,9 km.
- Biserica veche din satul Ponoare la 28,1 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
- Moara Cracucenilor Ponoarele la 28,2 km. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
- Cariera Magura Calanului la 28,4 km.
- Vulcan la 28,6 km.
- Cetatea medievala de la Cucuis la 28,6 km.
- Lacul Branisca la 28,9 km.
- Detunata Flocoasa la 28,9 km.
- Calcarele de la Ampoita la 29,7 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Acces restrictionat. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Am gasit-o in stare buna. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
- Detunatele la 30 km. Amintiri. Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
- Detunata Goala la 30 km.
- Varful Mamut la 30,2 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
- Castrul roman Orastioara de Sus la 30,4 km.
- Lacul Lancram la 30,8 km.
- Incinta funerara Taul Gaurii la 30,9 km.
- Piatra Poienii la 31,2 km.
- Castrul roman Ighiu la 31,3 km.
- Taul Cornei la 31,5 km.
- Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 31,6 km. Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
- Piatra Despicata la 31,7 km. Piatra Despicata, Rosia Montana.
- Cariera Cetate la 31,7 km.
- Piatra Corbului Rosia Montana la 31,8 km. Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului. Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
- Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 31,8 km. Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana. Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
- Cariera Carnic-Napoleon la 31,9 km.
- Sfinxul Carnic Rosia Montana la 31,9 km.
- Taul Brazi la 32,3 km.
- Taul Anghel la 32,3 km.
- Galeriile romane la 32,5 km.
- Biserica catolica Rosia Montana la 32,5 km.
- Galeria Catalina-Monulesti la 32,5 km.
- Biserica unitariana Rosia Montana la 32,6 km.
- Biserica reformata Rosia Montana la 32,7 km.
- Taul Mare Rosia Montana la 33,3 km.
- Taul Tarinii Rosia Montana la 33,6 km.
- Varful Rotunda la 33,9 km.
- Padurea Chizid la 34,1 km.
- Santurile Cetatii la 34,6 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
- Stejarul Tebea la 34,7 km. Stejarul - Tebea.
- Catedrala romano-catolica din Alba Iulia la 34,8 km.
- Traseul celor 3 Fortificatii la 35 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
- Cheile Intregalde Muntii Trascau la 35,4 km. Gasita azi de acaseni. Necesita ceva intretinere, capacul e spart. La plezneala. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
- Piatra Craivei Muntii Trascaului la 35,4 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Geocutie noua in apropierea varfului. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Piatra Craivei. Am urcat azi pe Piatra Craivei.
- Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 35,6 km. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
- Pictura murala Alba Iulia la 35,6 km. Pictura murala - Alba Iulia.
- Biserica scufundata Geamana la 35,7 km.
- Castrul roman de la Chitid la 35,8 km.
- Rapa Rosie la 36 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie - punct ajutator. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc.
- Izvorul lui Traian Baia de Cris la 36,3 km. Izvorul lui Traian - Baia de Cris.
- Cetatea Costesti la 37 km.
- Cheile Ribicioarei la 37 km.
- Taul Teliucului Teliucu Inferior la 37,3 km. Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
- Lacul Oarda la 37,6 km.
- Cetatea Sasciori la 38,1 km.
- Piatra Bulzului Poiana Galdei la 38,2 km.
- Cetatea Blidaru la 38,4 km.
- Podul natural de la Grohot la 38,6 km.

Cheile Mada in limba maghiara - magyarul: Cheile Mada

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Mada
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Mada? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.