Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Saua Calului - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Saua Calului, atractii turistice

Saua Calului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Calului! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Saua Calului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Timisu de Sus, se afla la 2,5 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Saua Calului?
- Poiana pe Muchia Cheii la 1,7 km.
- Poiana Trei Fetite la 1,9 km.
- Poiana Inului la 1,9 km.
- Varful Fata Inalta la 2 km.
- Varful Postavaru la 2,2 km.
- Poarta Doamnei - Poiana Brasov la 2,8 km. Am găsit cutia. Este în stare excelentă, am pus în ea un omuleț verde și o brichetă.
- Portile de Piatra ale Postavarului la 3,3 km. Portile de Piatra ale Postavarului.
- Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 3,5 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
- Bolovanul Prostului Muntii Postavarul la 3,7 km. Bolovanul Prostului - Muntii Postavarul.
- Cascada Tamina la 3,7 km. Canionul si cascada. Am coborât de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Cautat si gasit. Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna.
- Cheile Rasnoavei la 3,7 km.
- Babele de sub Varful Piatra Mare la 5,5 km. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
- Varful Piatra Mare la 5,6 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Cat de uituc poti fi. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Multi jnepeni. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzează la vârf.
- Coada Pietrei Mari la 5,9 km. Pana la punctul de intrare in traseu, care se afla la 14 km de Sacele, pe drumul forestier ce leaga Sacele de Azuga, putem ajunge si cu masina. Dulce ca mierea e... cutia patriei. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. Trecatoarea... bat-o vina!. Eram in stare să mă urc și pe stâncă, numai să gasesc trecătoarea! Când să abandonez.
- Belvedere la valcel Piatra Mare la 5,9 km.
- Poiana cu brazi la 5,9 km.
- Piatra Scrisa Piatra Mare la 6,1 km. Piatra era la locul ei!. Doar Piatra Scrisă. Primul in caiet, piatra era deja scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
- Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 6,2 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. 9 din cele... 7 scari. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Verificare cutie Sapte Scari. In data de 3 septembrie 2010 am verificat geocutia, care este in stare buna.
- Bisericuta Paganilor Rasnov la 6,4 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
- Sura de Piatra Piatra Mare la 6,5 km. In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca. Prima intodeauna conteaza. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Calului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Calului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.