Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Jigoriei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Saua Jigoriei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Jigoriei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pasul Calonda pasul Calonda
Pasul Calonda
Una calda si una rece Buzgo apa minerala Bradul Mare
Una calda si una rece
Placa cu inscriptie greu lizibila Babadag cismea apa nepotabila
Placa cu inscriptie greu lizibila
Intre Varful Cetatii II si Varful Cetatii II traseu varful cetatii tusnad
Intre Varful Cetatii II si Varful Cetatii II
Drum sapat in argila Deal Ciocas cetate Ariusd
Drum sapat in argila
3195 lacul barajul Vidraru
3195

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Jigoriei!

>>> Vizitati Saua Jigoriei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poiana Marului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 8,63 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Saua Jigoriei?
(detalii dupa autentificare)
Complexul megalitic Muntele Mic la 3,4 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Cascadele Sucului la 4 km. Pietrele Scorilo la 4,3 km. Cascada Ropote la 5,1 km.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 6,3 km. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Muntii Tarcu la 7,3 km.
Turnul medieval Ruieni la 12,4 km. Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum.
Maru la 15,8 km.
Lacul Zervesti la 16,1 km. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul. Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic.
Varful Gugu Muntii Godeanu la 16,2 km. Varful Tucila Mic Muntii Godeanu la 16,4 km. la 16,8 km. Varful Tucila Muntii Godeanu la 16,9 km. Varful Scarita Muntii Godeanu la 17 km. Varful Olanelor Muntii Godeanu la 17,2 km. Varful Godeanu Muntii Godeanu la 17,3 km. Varful Moraru Muntii Godeanu la 17,7 km.
Manastirea Piatra Scrisa la 19,6 km. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis.
Cheile Armenisului Armenis la 19,6 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Bisericile din Plaiul Bulzului la 20,8 km.
Cariera de marmura Bucova la 20,9 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Cheile Teregovei Armenis la 21,5 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 21,8 km. Varful Oslea Romaneasca Muntii Godeanu la 21,9 km.
Tunelul Dragostei Obreja la 22,5 km. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati. Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.
Castrul roman Teregova la 23,3 km. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Varful Zlata Muntii Retezat la 23,4 km. Valul de pamant de la Bucova la 24,1 km. Lacul Spurcat la 24,7 km. Lacul Zanoguta Muntii Retezat la 25 km. Lacul Rades Muntii Retezat la 25,6 km. Lacul Carligu Muntii Retezat la 25,8 km. Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat la 26,5 km.

Saua Jigoriei in limba maghiara - magyarul: Saua Jigoriei

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Jigoriei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Faneata Iadului Faneata Iadului, primul. Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea. Deoarece pe hartia din cutiuta nu mai figura altcineva, se pare ca sunt primul gasitor.
  • Manastirea Fagetel Frumuseti de prin partile Ghimesului. Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Bunloc Zona cu vile. Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc. Cutia este in stare buna.
  • Izvorul de la Botul Farcului Izvorul din carare. Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Am identificat ascunzisul. Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra Printre sute de abriuri. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Din pacate n-am gasit abriul ce reprezinta ascunzisul.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva cu aburi. Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Concretiuni de Feleac Excursie in zona. Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
  • Cetatea Brasov Usor de localizat. Am gasit aceasta comoara. Locul este destul de usor de localizat.
  • Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului Comoara din Pestera Stanciului. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Am reasezat cutia. M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite. Deci cred ca acum e bine.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu Cutie dezactivata. Momentan cutia este dezactivata.
  • Dealul Melcilor Pe timp de noapte. Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
  • Sugas Bai Tura cu bicicleta. Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Biserica unitariana Sanvasii Acces liber in turnul bisericii. Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos. Din aceasta cauza eram putin derutat sa identific locul ascunzisului.
  • Sub Muntele Uroi La poalele muntelui. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie. Ascunzisul se afla nu foarte departe de drum, si dupa cateva minute de urcus pe deal si cautari printre pietre, veti putea tine in mana geocutia.
  • Tunelul Dragostei - Obreja Corectie coordonate. Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Recunosc ca m-am grabit putin, si am facut o aproximare din doar 2 masuratori.
  • Cetatea Fergettyu - Aninoasa Cetatea Vartej. Am fost primul gasitor a geocutiei. Chiar daca din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova Mergand spre biblioteca. O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Cazemata cu rampa - Tuzla Plaja frumoasa sau loc oribil. Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Transalpina Intr-o zi de duminica. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Jigoriei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 12 zile!