Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Postavaru

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Varful Postavaru..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Postavaru - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Printre ziduri cetatea Poienari Poenari
Printre ziduri
Cariera Suseni Cariera Suseni
Cariera Suseni
Cetatea Varjuvar 2
Cetatea Varjuvar 2
La stramtoare Canionul Sapte Scari
La stramtoare
Mecanism ceas Brateiu Pretai Pretau
Mecanism ceas
Piatra Neamt Piatra Neamt
Piatra Neamt
Vedere de pe dealul opus celui cu ascunzișul Manastirea Cucova
Vedere de pe dealul opus celui cu ascunzișul
Logbookul de la fortificatie fortificatie varful cetatii tusnad
Logbookul de la fortificatie
Altarul Delnita biserica Sfantu Ioan
Altarul
Parterul turnului locuinta Cetatea Mehadia
Parterul turnului locuinta
Casa traditionala 3 valea boros pensiune
Casa traditionala 3
Exploatare Frumoasa Garciu cariera pietris nisip
Exploatare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Postavaru!

>>> Vizitati Varful Postavaru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poiana Brasov, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,39 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Postavaru?
(detalii dupa autentificare)
Cascada Tamina la 5,1 km
Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna.
Babele de sub Varful Piatra Mare la 5,9 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Caderile de apa ale Paraului Dracului la 5,9 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari). Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Pestera Fundata la 5,9 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m. Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Varful Piatra Mare la 5,9 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 5,9 km
Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie.
Coada Pietrei Mari la 6,5 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. Pana la punctul de intrare in traseu, care se afla la 14 km de Sacele, pe drumul forestier ce leaga Sacele de Azuga, putem ajunge si cu masina.
Sura de Piatra Piatra Mare la 6,7 km
In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra.
Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 7,3 km
Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Primul cu TrekkingKlub. Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata.
Tampa la 7,5 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Mare parte a sa este declarata rezervatie naturala,datorita speciilor de animale si plante rare care se gasesc aici. Gasit la inceput de an. Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
DinoParc Rasnov la 7,5 km
Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei.
Bunloc la 8 km
Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc.
Turnul Negru Brasov la 8,2 km
Super privelistea de la turn. Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte.
Cetatea Rasnov la 8,2 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Multumesc pentru geocutie. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Biserica Neagra Brasov la 8,2 km
Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu.

Varful Postavaru in limba maghiara - magyarul: Keresztény-havas-csúcs

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Postavaru
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gara Mica - Sovata Blocul de beton. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Geocutia nu a fost ascunsa dupa o piatra, ci dupa un bloc mare de beton.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare Multumim frumos. Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Sicasau Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Multumim pentru ascunzis.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • GR2734 - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Cheile Baciului Splendida zi de iarna. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Postavaru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 0 zile!