Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Poienari

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Poienari

Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Poienari - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Poienari (in total 16 poze):

Pod
Pod
3319
3319
Taxe vizitare
Taxe vizitare
Program de vizitare
Program de vizitare
1480 trepte
1480 trepte
Intrarea
Intrarea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Poienari!

Vizitati Cetatea Poienari si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Capatanenii Ungureni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,73 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Capatanenii Ungureni: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Canionul Valea lui Stan

Canionul Valea lui Stan la 2,7 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Podul Calugarita

Podul Calugarita la 2,7 km
Mina parasita Piciorul Lespezilor

Mina parasita Piciorul Lespezilor la 22,6 km
Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Varful Cozia

Varful Cozia la 23,7 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Manastirea Stanisoara

Manastirea Stanisoara la 23,9 km
Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Caderile de apa ale Caltunului

Caderile de apa ale Caltunului la 24,9 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun. La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
Lespezi Star

Lespezi Star la 25,4 km
Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Cred ca sunteti primi. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Lacul Caltun Muntii Fagaras

Lacul Caltun Muntii Fagaras la 25,9 km
Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
Geo Negoiu Muntii Fagaras

Geo Negoiu Muntii Fagaras la 26,4 km
Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel.
Castrul Arutela

Castrul Arutela la 26,7 km
Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Lacul Avrig la 27,7 km
Am fost la acest POI.
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului

Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului la 28,4 km
Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto.
Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras

Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 29,6 km
In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Varful Turtudanul

Varful Turtudanul la 30,3 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras

Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 30,5 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.

Cetatea Poienari in limba maghiara - magyarul: Poenari vár

Obiective cultural-istorice - Judetul Arges
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Poienari
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Baile Fantana Sarata A doua oara. Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
  • Campurile de lapiezuri La culesul murelor si al cutiilor. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Am reasezat cutia. M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite.
  • Zagon Sarbatori pascale. Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad Trekking GeoKret 1. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Am pus in cutie un GeoKret.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc. Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Poienari? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!