Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Laitel

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2941 atractii turistice, 12962 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel

Saua Laitel..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Laitel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Poza veche cladirea Furnica Targu Mures
Poza veche
Intrarea bisericii Vurpar Burgberg
Intrarea bisericii
Cetatea Vapa cetatea Vapa cariera piatra Bixad
Cetatea Vapa
Bloc de piatra Urma lui Hristos
Bloc de piatra
Parau paraul Pisztrangos
Parau
Pod acoperit Baile Madicea
Pod acoperit

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Laitel!

>>> Vizitati Saua Laitel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cartisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 15,33 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cartisoara: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Stanca Franz Josef A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra. Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Coada Pietrei Mari Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea.
Mlastina Harman Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Varful Gemanarea Muntii Parang Refugiul Varful Ascutit Piscu Vechi
Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss. Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie.
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Melcul de la Codlea Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Lacul Pasari Balta Cismasu Harman
Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major. Printre ei s-a aflat si poetul Petofi Sandor.
Valea Arpasului Mina
M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?
Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf.
Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Zanoaga Lucacila
Cascada Conciului Posada Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Batranul Carpatilor Mercheasa
Maierus Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Varful Timbalul Mic Cascada Sila
Saua Gemanarea Muntii Parang Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.

Saua Laitel in limba maghiara - magyarul: Kis-Lajta-nyereg Fogarasi-havasok

Valori naturale - Judetul Arges
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Laitel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • La Rascruce - Muntii Ciucas Precizare. Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Am revenit pe Varful Madaras, bucurandu-ne de o vreme de exceptie. Inarmati, acum, si cu coordonatele, am cautat ascunzisul din pura curiozitate.
  • O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare Un alt drum de acces la iaz. Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intre scandurile gardului n-am gasit decat un cpat de bat ce obtura un spatiu gol.
  • Belvedere Dealu Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Muntele Fratele Tabara SCA. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Deoarece concertele urmau sa inceapa la ora 19, aveam suficient timp pentru a gasi acest ascunzis.
  • Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
  • Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.
  • Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava A doua cutie, da!. Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Laitel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 12 zile!