Localitatea Bradesti (judetul Alba) Resedinta: Ramet. Denumire maghiara: Fenyősremete. Alta denumire: Bredesty.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bradesti, judetul Alba

Lacul Somesul Cald la 45,93 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Cetatea Coltesti Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 26,24 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Podul minciunilor Blaj la 39,08 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Lavanda Garden Calarasi la 34,23 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Baile Turda la 37,43 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 38,75 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 49,35 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 49,59 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Lavanda Purple Love Grindeni la 45,36 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 16,15 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 44,19 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 29,87 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 47,89 km
Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Rapa Rosie Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Crucea Sindului Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Varful Mamut Varful Mamut la 27,73 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Fagul imparatului Muncelu la 17,2 km
Fagul imparatului, Muncelu
Lumea pierduta din gradina botanica Lumea pierduta din gradina botanica la 48,23 km
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Cheile Plaiului la 8,57 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 49,49 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Cheile Tureni Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 30,46 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 48,55 km
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 41,03 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 1,75 km
Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 25,95 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Dealul Hoia la 48,7 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
[ Sus ↑ ]
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 3,97 km
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau la 4,24 km
Vanatarile Ponorului este o rezervatie complexa, clasificata ca si poljie. Poljie este un cuvant sloven, inseamna campie, si denumeste un relief exocarstic.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 68,52 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 68,63 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Pestera Prabusita Geoagiu la 52,28 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 68,29 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 51,62 km. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Calnic Calnic la 51,47 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 57,17 km. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 60,9 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
Salistioara Salistioara Brad la 62,25 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 68,55 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 61,49 km. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.