Localitatea Bubesti (judetul Alba) Resedinta: Arieseni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bubesti, judetul Alba

Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 47,23 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 7,48 km
Cucurbata Mare
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 39,81 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 6,43 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Detunata Goala la 45,39 km
Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 17,04 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 40,21 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 13,92 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Detunata Flocoasa la 46,39 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Conacul din Talagiu la 30,76 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 38,34 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Fagul imparatului Muncelu la 44,32 km
Fagul imparatului, Muncelu
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 31,82 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 44,86 km
Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Cupola patrata pe patru coloane Cupola patrata pe patru coloane Abrud la 37,54 km
Trecand pe strada Marasesti din Abrud, atrage atentia o constructie interesanta, care se afla in curtea unei locuinte particulare.
Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 47,5 km
Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
[ Sus ↑ ]
Circuitul Cetatii Ponorului - Bihor-Vladeasa
Circuitul Cetatii Ponorului - Bihor-Vladeasa la 6,18 km
Cetatile Ponorului
Cetatile Ponorului la 6,18 km
Crucea Granicerului Agarbiciu la 50,15 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 62,39 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 64,55 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 55,1 km. Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 66,31 km. Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Laguna Verde Aghiresu la 61,56 km. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 59,64 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 57,14 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 58,41 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 59,37 km. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Izvorul Sfantului Ghelasie Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 59,62 km. Pe locul izvorului, conform traditiei, staretul Ghelasie a savarsit o minume, facand sa izvoreasca apa in vreme de seceta.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 68,11 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 55,58 km. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.