Localitatea Budeni (judetul Alba) Resedinta: Zlatna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Budeni, judetul Alba

Cheile Runcului Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Gurasada Fun Park la 48,17 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 12,9 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 9,99 km
Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Treptele romane Ruda-Brad la 24,29 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 27,38 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 37,04 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Doua piramide Doua piramide Vladesti la 37,64 km
Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 49,87 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Popasul Fefeleaga Bucium la 10,28 km
Locul casei in care a locuit Fefeleaga, eroina din nuvela scriitorului Ion Agarbiceanu.
Ruina bisericii Din Deal Garbova de Sus la 39,72 km
In cimitirul vechi al localitatii Garbova de Sus, la aproximativ 300 m nord-vest de sat, se afla ruinele unei biserici din secolul al XIV-XV-lea.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 16,81 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
La Pietri La Pietri Cetea la 33,58 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 6,8 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 33,06 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 35,66 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 18,58 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Pestera Cainilor Bacaia la 19,14 km
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 36,52 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Pestera Prabusita Geoagiu la 30,26 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 36,91 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Cheile Valisoarei la 40,71 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Monumentul studentilor Monumentul studentilor Aiud la 47,66 km
Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 36,54 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 10,49 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Salistioara Salistioara Brad la 31,6 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Cupola patrata pe patru coloane Cupola patrata pe patru coloane Abrud la 10,69 km
Trecand pe strada Marasesti din Abrud, atrage atentia o constructie interesanta, care se afla in curtea unei locuinte particulare.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 31,84 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 28,92 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 43,77 km
Cucurbata Mare
Olteni Olteni Ramet la 35,55 km
Satul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta.
Cheile Plaiului la 38,11 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 16,99 km
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 24,18 km
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 62,57 km. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 55,25 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Conacul Hollaki Aciuta la 53,61 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Mina evreilor Agarbiciu la 64,55 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Pietrele Cohului Pietroasa la 68,87 km. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 67,14 km. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.