Localitatea Purcareti (judetul Alba) Resedinta: Pianu. Denumire maghiara: Sebespurkerec.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Purcareti, judetul Alba

Lacul Negru Ocna Sibiului la 44,84 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 45,04 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 30,98 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Lacul Inului Ocna Sibiului la 45,01 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 42,03 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 43,89 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 44,94 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 27,09 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Lacul Randunica la 44,92 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Grupul de case Rusesti Merisor la 47,12 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
La Pietri La Pietri Cetea la 46,9 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 30,05 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 33,58 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 46,2 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 49,73 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 44,79 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 45,5 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 46,8 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 33,61 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 44,06 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Biserica de lemn Ghioncani la 47,36 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 48,4 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 24,09 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 45,12 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Rosen Garten Rosen Garten la 49,82 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 37,25 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 6,62 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 44,73 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Calnic Calnic la 14,71 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 33,7 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Varful Mamut Varful Mamut la 28,28 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 32,22 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 19,04 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 35,39 km
Taul fara fund Pesteana la 62,42 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 50,11 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 51,04 km. Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Fagul imparatului Muncelu la 63,34 km. Fagul imparatului, Muncelu
Padurea Sloboda Padurea Sloboda Magina la 55,09 km. Padurea Sloboda se afla la sud-vest de localitatea Magina, care apartine de municipiul Aiud.
Palatul Brukenthal Avrig la 69,65 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Cheile Plaiului la 63,77 km. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 51,52 km. Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.