Localitatea Rosia Montana (judetul Alba) Resedinta: Rosia Montana. Denumire maghiara: Verespatak. Denumire germana: Goldbach.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rosia Montana, judetul Alba

Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 26,57 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 38,52 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 0,95 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 22,73 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 28,76 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 44,67 km
Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Cheile Manastirii Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 27,36 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 38,43 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 49,77 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 30,69 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Doua piramide Doua piramide Vladesti la 34,28 km
Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide.
Monumentul studentilor Monumentul studentilor Aiud la 45,06 km
Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 30,27 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 20,82 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 47 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 40,75 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 33,77 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Fagul imparatului Muncelu la 12,09 km
Fagul imparatului, Muncelu
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 36,4 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 27,5 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Canyonul minune - Canionul Meduza
[ Sus ↑ ]
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 23,6 km
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 25,09 km
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 61,63 km. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Baile Turda la 59,68 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 64,56 km. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 62,3 km. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Gurasada Fun Park la 56,67 km. Gurasada Fun Park - Gothatea.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 62,26 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 66,26 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Laguna Verde Aghiresu la 66,72 km. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Calnic Calnic la 61,65 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Baile Someseni Baile Someseni la 65,82 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Biserica reformata Turda-Veche la 57,97 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
La Plese Dancu la 67,75 km. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 61,83 km. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Gradina zoologica Turda la 59,77 km. Gradina Zoologica Turda
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.