Localitatea Sagagea (judetul Alba) Resedinta: Posaga. Denumire maghiara: Szegázs.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sagagea, judetul Alba

Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 33,39 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 27,95 km
Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 37,31 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
MIG 21 Campia Turzii la 45,19 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Fagul imparatului Muncelu la 13,11 km
Fagul imparatului, Muncelu
Izvorul Recea Izvorul Recea la 27,92 km
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 37,66 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 35,88 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Cheile Plaiului la 17,88 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 24,52 km
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 48,18 km
Cucurbata Mare
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 36,01 km
Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 41,84 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 25,74 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 37,28 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Varful Mamut Varful Mamut la 47,01 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 47,39 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Fantana de la parul paduret Padureni-Chinteni la 47,55 km
Deasupra fantanii de langa drumul judetean DJ109V care traverseaza localitatea se inalta un par paduret impunator.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 48,89 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 24,23 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 39,25 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 25,09 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Belvedere Dealul Paza Aiud la 36,32 km
Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 35,64 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 34,62 km
Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea. Am gasit cutia - Au ajuns ceva rozatoare si au inceput sa roada cutia pe o parte. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim.
[ Sus ↑ ]
Scarita-Belioara - Varful Plai
Scarita-Belioara - Varful Plai la 4,83 km
Valea Ariesului - Muntii Trascau
Valea Ariesului - Muntii Trascau la 14,76 km
Salistioara Salistioara Brad la 65,81 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Izvor Limba la 55,05 km. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 59,58 km. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Castrul roman Sutoru la 58,48 km. Castrul roman, Sutoru
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 64,87 km. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 61,89 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 59,64 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 64,59 km. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 69,75 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 66,34 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 53,85 km. Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Pestera Prabusita Geoagiu la 64,5 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 50,52 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.