Localitatea Sfoartea (judetul Alba) Resedinta: Scarisoara.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sfoartea, judetul Alba

Detunata Goala la 38,5 km
Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 49,74 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 41,05 km
Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului.
Fagul imparatului Muncelu la 35,4 km
Fagul imparatului, Muncelu
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 46,39 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 33,56 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 5,25 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 44,61 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 41,06 km
Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
Mina evreilor Agarbiciu la 41,41 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 22,02 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Biserica Buna Vestire Biserica Buna Vestire Bucium-Sat la 36,07 km
Cea mai veche biserica ortodoxa din comuna Bucium este cea din Bucium-Sat, care are hramul Buna Vestire, si a fost ridicata in anul 1680.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 20,66 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 32,65 km
Rosia Montana - Taul Mare
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 21,43 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 40,44 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 44,83 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
[ Sus ↑ ]
Ghetarul Scarisoara
Ghetarul Scarisoara la 4,71 km
Cheile Ordancusei
Cheile Ordancusei la 5,85 km
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 50,61 km. Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 63,32 km. Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 56,94 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 65,05 km. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 63,84 km. Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Fantana de la parul paduret Padureni-Chinteni la 68,72 km. Deasupra fantanii de langa drumul judetean DJ109V care traverseaza localitatea se inalta un par paduret impunator.
Cheile Plaiului la 52,92 km. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 57,98 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Strada oglindita Cluj-Napoca la 63,05 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 64,07 km. Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Padurea Sloboda Padurea Sloboda Magina la 62,55 km. Padurea Sloboda se afla la sud-vest de localitatea Magina, care apartine de municipiul Aiud.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 59,18 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 58,79 km. Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 52,46 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 69,93 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 54,65 km. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.