Localitatea Aciuta (judetul Arad) Resedinta: Plescuta. Denumire maghiara: Acsuca. Alta denumire: Ácsfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Aciuta, judetul Arad

Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Padurea de stejar pufos Carand la 35,71 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
Castrul roman Bulci la 42,75 km
Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad. Acest castru, din perioada romana, a apartinut de Legiunea a XIII-a Gemina.
Salistioara Salistioara Brad la 41,75 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Conacul Hollaki Aciuta la 0,56 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 49,97 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Poiana cu narcise Rovina la 44,83 km
Poiana cu narcise de la Rovina.
Castelul Mocioni Bulci la 41,15 km
Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului. A trait apogeul sau in anii 1930, cand aici locuia Anton Mocioni, maestrul de vanatoare al regelui Carol al II-lea.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 1,01 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Conacul din Talagiu la 2,16 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 41 km
Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures. Caramizile zidurilor de odinioara au fost folosite la construirea bisericii actuale din Bulci, azi locul este acoperit de vegetatie.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 43,04 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Canyonul minune - Canionul Meduza
Cucurbata Mare Cucurbata Mare
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 42,83 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 43,67 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Sfinx Crivina de Sus la 49,17 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
[ Sus ↑ ]
Valea Sighistel
Valea Sighistel la 27,96 km
Avenul din Dealu Secaturii - Bihor-Vladeasa
Avenul din Dealu Secaturii - Bihor-Vladeasa la 29,47 km
Drumul Golgotei Drumul Golgotei Radna la 62,75 km. Lipova, a small town in Western Romania, was founded in the 15thcentury. Am gasit cu prietena - Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. Cutia Golgotei - Am gasit geocutia. Geocutia a fost recent inlocuita - Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 60,49 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cariera de travertin Geoagiu la 69,08 km. Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 55,02 km. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 51,99 km. Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cetatea Siria Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 68,69 km. Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 52,64 km. Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 64,1 km. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.