Localitatea Poienari (judetul Arad) Resedinta: Halmagiu. Denumire maghiara: Halmágymező. Denumire germana: Polendorf. Alta denumire: Pojenár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienari, judetul Arad

Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 36,5 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 38,35 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 41,94 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Conacul Hollaki Aciuta la 13,32 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Treptele romane Ruda-Brad la 24,54 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 24,05 km
Cucurbata Mare
Conacul din Talagiu la 10,61 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 46,41 km
Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva. Exponatele ofera o imagine inedita asupra mineritului din zona.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 47,07 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 46,36 km
Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului. Biserica de zid, azi monument istoric, este construita in stil romanic.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 12,05 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 44,61 km
Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Detunata Flocoasa la 46,68 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite. Are forma unui trunchi de con alungit, cu o lungime de 500 m si o latime de 400 m.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 42,03 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 40,99 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 41,37 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 47,73 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 42,54 km
Rosia Montana - Taul Mare
[ Sus ↑ ]
Corobana Mica
Corobana Mica la 31,61 km
Pestera Poarta lui Ionel
Pestera Poarta lui Ionel la 31,7 km
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 54,7 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 58,35 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 66,54 km. Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 61,1 km. Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 53,1 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 68,38 km. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Izvorul Sfantului Ghelasie Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 66,45 km. Pe locul izvorului, conform traditiei, staretul Ghelasie a savarsit o minume, facand sa izvoreasca apa in vreme de seceta.
Poiana cu narcise Rovina la 57,39 km. Poiana cu narcise de la Rovina.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 55,05 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 67,89 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 61,75 km. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.