Localitatea Talagiu (judetul Arad) Resedinta: Plescuta. Denumire maghiara: Talács.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Talagiu, judetul Arad

Conacul Hollaki Aciuta la 2,61 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 38,39 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Conacul din Talagiu la 0,48 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Salistioara Salistioara Brad la 39,74 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Padurea de stejar pufos Carand la 37,75 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 1,36 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 40,9 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Treptele romane Ruda-Brad la 35,09 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Canyonul minune - Canionul Meduza
Castrul roman Bulci la 42,97 km
Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad. Acest castru, din perioada romana, a apartinut de Legiunea a XIII-a Gemina.
Poiana cu narcise Rovina la 46,77 km
Poiana cu narcise de la Rovina.
Sfinx Crivina de Sus la 48,04 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
[ Sus ↑ ]
Valea Sighistel
Valea Sighistel la 28,7 km
Avenul din Dealu Secaturii - Bihor-Vladeasa
Avenul din Dealu Secaturii - Bihor-Vladeasa la 29,92 km
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 64,04 km. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Fagul imparatului Muncelu la 60,99 km. Fagul imparatului, Muncelu
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 64,02 km. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 50,38 km. Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 58,46 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 60,64 km. Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 61,29 km. La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 53,15 km. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 68,97 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Parcul de sculptura Casoaia la 55,37 km. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 61,41 km. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.