Localitatea Arefu (judetul Arges) Resedinta: Arefu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arefu, judetul Arges

Forest Cinema Porumbacu de Sus la 39,88 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Lespezi Star Lespezi Star la 27,66 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 20,05 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 24,05 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 40,56 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 38,39 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 28,72 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 38,63 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 39,25 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Rapa Evantai la 38,04 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 32,11 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 44,48 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 37,86 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 41,45 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 36,74 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 25,03 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 48,6 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 24,14 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 21,46 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 48,52 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 41,36 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 3,61 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 3,51 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 21,44 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 53,41 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 57,89 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Sura cu fereastra Holbav la 68,16 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 63,83 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 68,56 km. Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Pestera Iedului Baia de Fier la 68,71 km. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 67,26 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 57,3 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Manastirea Cisterciana Carta la 51,39 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 50,29 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Daia Daia la 58,53 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.