Localitatea Arefu (judetul Arges) Resedinta: Arefu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arefu, judetul Arges

Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 24,14 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Cheile Mari ale Dambovitei la 45,33 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 37,86 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 3,61 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 40,56 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Varful Cozia Varful Cozia la 21,44 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Rapa Evantai la 38,04 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 39,25 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Palatul Brukenthal Avrig la 48,11 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 27,26 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 23 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 49,33 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 42,81 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 42,49 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 3,25 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 28,72 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 36,74 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Cheia Cheii la 46,94 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 41,36 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 39,88 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Lacul Balea Lacul Balea la 30,11 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 28,34 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 48,6 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 21,46 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 3,51 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 21,44 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 63,83 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 56,68 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 69,95 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Casolt Casolt la 56,04 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 63,1 km. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Chirpar Chirpar la 62,57 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 51,79 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.