Localitatea Arefu (judetul Arges) Resedinta: Arefu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arefu, judetul Arges

Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 46,39 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 49,33 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 44,52 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 39,88 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 21,46 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 27,26 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 48,52 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 24,14 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 28,72 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 32,11 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Lacul Satic Lacul Satic la 45,36 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 42,49 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 23 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 20,05 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 25,03 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 36,74 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Cheile Mari ale Dambovitei la 45,33 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 39,25 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Lespezi Star Lespezi Star la 27,66 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 48,37 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Rapa Evantai la 38,04 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 37,86 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Varful Cozia Varful Cozia la 21,44 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 41,36 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 41,45 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 40,78 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 3,51 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 21,44 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 53,2 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Sura cu fereastra Holbav la 68,16 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Cindrel la 68,8 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Pestera Iedului Baia de Fier la 68,71 km. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 50 km. Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 68,42 km. Piramidele de pamant de la Sona.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 51,79 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 50,9 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.