Localitatea Dambovicioara (judetul Arges) Resedinta: Dambovicioara.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dambovicioara, judetul Arges

Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 29,8 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 28,38 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 32,98 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 32,5 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Pestera Fundata la 26,08 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 9,97 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 29,97 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Petersberg Petersberg Sanpetru la 45,79 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 13,36 km
Panorama spre castelul Bran
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 49,87 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 9,9 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Barajul Paltinu Seciuri la 44,92 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 8,58 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 22,52 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Lacul Satic Lacul Satic la 5,23 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 33,92 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 19,57 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 34,06 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
[ Sus ↑ ]
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 8,19 km
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 8,26 km
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 64,1 km. Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 62,39 km. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Viscri Viscri la 69,54 km. Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 50,8 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Baraj Oltet la 55,69 km. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Manastirea Cisterciana Carta la 64,98 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 60,9 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 66,35 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 68,9 km. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Lacul Balea Lacul Balea la 50,92 km. Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Parcul Memorial al Holocaustului Sfantu Gheorghe la 64,94 km. Parcul memorial al Holocaustului de la Sfantu Gheorghe se afla in noul cimitir evreiesc de pe strada Voican, fiind inaugurat in 2014.
Biblioteca Judeteana Covasna la 64,05 km. La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Muntele de sare Slanic la 59,3 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 62,94 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 55 km. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.