Localitatea Sboghitesti (judetul Arges) Resedinta: Nucsoara.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sboghitesti, judetul Arges

Cetatea Poienari la 13,75 km. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Barajul Vidraru la 14,61 km. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Canionul Valea lui Stan la 16,39 km. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Mina parasita Piciorul Lespezilor la 29,84 km. Mina parasita Piciorul Lespezilor Gura de mina. Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Cheile Mari ale Dambovitei la 30,04 km. Cheile Mari ale Dambovitei
Lacul Satic la 30,79 km. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 31,27 km. Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Cheia Cheii la 31,73 km. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Caderile de apa ale Caltunului la 31,94 km. La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
Lespezi Star la 33,16 km. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri. Oau felicitari. Cred ca sunteti primi! Ma bucur ca ati gasit-o. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Canionul Oratii la 33,28 km. Se recomanda vizitarea canionului numai pe vreme insorita.
Lacul Balea la 33,36 km. Rezervatia include celmai mare lac glaciar al M. Panorama este de neuitat. Am gasit geocutia. Multumesc. Multumesc pt ascunzis.
Cetatea Oratia la 33,5 km. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
[ Sus ↑ ]
Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 35,5 km. Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului
Poarta de Piatra la 35,55 km. Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 35,62 km. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 35,92 km. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena. Am gasit cu usurinta comoara. Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 36,33 km. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 36,41 km. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 36,57 km. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 36,65 km. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Manastirea Stanisoara la 36,87 km. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Varful Cozia la 36,94 km. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 37,59 km. Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului
Schitul Ostrov la 37,73 km. Schitul Ostrov Schitul Ostrovului. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela, m-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 37,95 km. Aici se termina creasta nordica.
Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 38,29 km. Varful La Om Muntii Piatra Craiului
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Miercurea Nirajului - Atractii turistice Deleni Localitati apropiate: Nucsoara la 2,01 km, Slatina la 2,98 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.