Localitatea Ungureni (judetul Arges) Resedinta: Bradulet.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ungureni, judetul Arges

Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 47,55 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 38,93 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 44,82 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 49,04 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 36,92 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 47,41 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 32,42 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 43,94 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Lacul Balea Lacul Balea la 40,2 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 43,85 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 42,67 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 43,17 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 47,7 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 15,35 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Rapa Evantai la 43,11 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 33,85 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 47,45 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 17,01 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 34,99 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 57,35 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Cascada Conciului Posada la 65,64 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 59,34 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 60,14 km. Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 56,92 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 54,59 km. Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 59,83 km. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 51,11 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Lac Tocile la 68,03 km. Lacurile Tocile
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 52,38 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.