Localitatea Nicoresti (judetul Bacau) Resedinta: Pargaresti.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nicoresti, judetul Bacau

Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 0,28 km. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 1,02 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 2,86 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto. Atenție: La monument se poate ajunge și cu mașina - una care suporta drumurile de pamânt, din satul Nicorești sau Oituz. Am pornit din satul Nicoresti. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Dealul a fost teatrul unor importante lupte din Primul Rãzboi Mondial.
La stanci Paraul Boghii la 2,98 km. Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat. Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 3,41 km. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 3,55 km. Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.
La Jgheaburi Dealul Cosna la 4,04 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Belvedere Piatra Soimului Oituz la 4,96 km. Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Piatra Soimului. Ascunziș bine ales, gasirea cutiei oferind emoție și satisfacție.
Pe culme Piatra Soimului Oituz la 5,09 km. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza. Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate.
Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 5,16 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie.
Cascadele de la cariera Velnita la 5,19 km. Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la Cascadele de la Cariera Velnita. Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu, asa cum l-am inteles noi: sintagma "in spatele cascadei" am tradus-o "in spatele panzei de apa" . Traseul cascadelor. Un fotoreportaj al unui traseu în circuit pe la cascadele descrise în acest post poate fi gasit pe: https://www.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 5,23 km. Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 5,31 km. Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri prvind-o. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu.
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 5,36 km. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute. Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit.
Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 5,36 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului.
Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 6,03 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti. Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului. Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase.
Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 6,06 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna la 7,29 km. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider. Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis. Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici).
Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 7,56 km. Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 7,88 km. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna. Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.
Dealul Perchiu Onesti la 8,65 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita. Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcușul cu aer condiționat, 4x4 și muzica în surdina. Mai mult de atat, Dealul Perchiu reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii botanice din Romania.
Drumul Crucii Dracoaia la 9,2 km. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. Nici drumul nu mai e ce a fost. Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Dealul Dracoaia la 9,79 km. Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia. Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atracție (aproape irezistibila) pentru cine suie/coboara pe Valea Trotușului cu mașina ori cu trenul, datorita alurii sale semețe, singulara în contextul culmilor de primprejur. Dealul Dracoaia. Am gasit cutia in stare buna. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate.
Manastirea Caraclau Barsanesti la 10,28 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com. Barsanesti.
Stanca Cucului de la Bogata la 11,54 km. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei.
Canionul Dofteana la 12,32 km. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Cutie noua la Canionul Dofteana. De astazi exista o cutie noua la canion, in acelasi loc in care a fost ascunsa cea veche; se subintelege, coordonatele sunt aceleasi. Canionul Dofteana. Dupa test, mi-am invatat lectia. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 13,35 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Cascada Lesuntu Mare la 13,49 km. Cascada Lesuntul Mare
Ochiul Huitoarei la 13,5 km. Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei. Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
Varful Magura Casinului la 14,18 km. Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 14,58 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacã spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 15,48 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, sa completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm.
Manastirea Bogdana la 15,64 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 15,77 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva.
Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 15,89 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani. Nu era sa fie. Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi, dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis. Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului. Luptase, tot ca voluntar, si in Razboiul de Independenta din 1877-1878.
Piatra Corbu Larga la 16,09 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Piatra Floarei Muntele Stogu la 16,26 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Cascada Bucias la 16,49 km. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Precizari suplimentare. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Varful de la Sipotul lui Motoc la 17,17 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
[ Sus ↑ ]
Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 17,62 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare. Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz. Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Varful Chircus Muntii Berzunti la 17,65 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m. La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 17,66 km. Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 17,68 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Cascada Cernica la 18 km. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Cheile Dofteanei la 20,27 km. Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Lipsa de experienta, bat-o vina !. Avem un GPS f. Gandind cu mintea celui care a ascuns. Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. Trecem pe langa o cabana forestiera, traversam raul de 2 ori, si dupa 2 km, ne intampina cheile Dofteanei, sapate in stanca.
Podul lui Stefan cel Mare la 20,28 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare. Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt. Podul lui Stefan cel Mare. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Varful Maguricea Darmanesti la 20,6 km. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Lacul Poiana Uzului la 22,99 km. Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Lacul Poiana Uzului. Locatie spectaculoasa, neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru, abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune. Un ascunzis de exceptie. Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m.
Cascada Caraslau la 23,66 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Ghelaiesti - Atractii turistice Valea Ursului Localitati apropiate: Bahna la 0,99 km, Satu Nou la 1,1 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.