Localitatea Onesti (judetul Bacau) Resedinta: Onesti. Denumire maghiara: Ónfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Onesti, judetul Bacau

Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 42,42 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei la 12,46 km
Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Pãltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 41,1 km
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 36,18 km
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 33,4 km
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Cascada Lesuntu Mare la 21,08 km
Cascada Lesuntul Mare
Dealul Ghindaru Poduri la 31,84 km
Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 14,72 km
Ctitoria este de data recenta, 2016.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 36,27 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 46,07 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 30,6 km
Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 31,93 km
Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 45,29 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 48,1 km
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Drumul Crucii Dracoaia la 16,15 km
Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 37,66 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 30,85 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 8,68 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 49,77 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni la 47,04 km
Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 20,67 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 22,73 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 44,97 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 18,15 km
Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Tinovul Apa Rosie la 40,48 km
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 49,92 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 8,8 km
Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 32,58 km
Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Lacul Asau Lacul Asau la 37,88 km
Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei la 33,09 km
Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 15,33 km
Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 26,95 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Pasul Musat Pasul Musat la 42,54 km
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Lacul Andreoaie Lacul Andreoaie Boistea la 16,2 km
Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Lacul Andreoaie - Boistea - Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 33,93 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 14,22 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 43,59 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 9,67 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga la 13,82 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 52,49 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
La Ziduri La Ziduri la 53,53 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 66,19 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 69,54 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 65,57 km. Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 67,64 km. Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 62,84 km. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 58,05 km. Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra la 66,2 km. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 64,83 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 64,54 km. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Varful Viscolul Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 60,58 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 68,87 km. Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 63,2 km. Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 53,83 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.