Localitatea Damis (judetul Bihor) Resedinta: Bratca. Denumire maghiara: Erdődámos. Alta denumire: Dámos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Damis, judetul Bihor

Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 48,54 km
Cucurbata Mare
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 11,91 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 22,22 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 42,3 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 24,8 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Moara veche de apa Ginta la 38,12 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 40,59 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
[ Sus ↑ ]
Pestera Moanei - Muntii Padurea Craiului
Pestera Moanei - Muntii Padurea Craiului la 4,04 km
Pestera Moanei se afla pe cursul superior al raului Misid, in versantul drept al Cheilor Misidului. Pestera are doua intrari, una fosila si cu o panta, iar prin nivelul activ curge un parau subteran.
Pestera Ferigi - Muntii Padurea Craiului
Pestera Ferigi - Muntii Padurea Craiului la 5,05 km
Conacul din Talagiu la 65,52 km. Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal.
Biserica romano-catolica Abram la 52,25 km. Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 50,6 km. Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 51,67 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 55,82 km. Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Colonia de pasari de la Padurea Radvani la 67,56 km. Colonia de pasari de la Padurea Radvani este o arie protejata de interes national, rezervatie naturala, tip zoologic, situata in vestul judetului Bihor, pe teritoriul comunei Cefa.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 51,37 km. Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
Laguna Verde Aghiresu la 55,3 km. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu la 51,88 km. Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Tumul Pir la 68,92 km. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 51,47 km. Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7.
Castrul roman Sutoru la 55,7 km. Castrul roman, Sutoru
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.