Localitatea Damis (judetul Bihor) Resedinta: Bratca. Denumire maghiara: Erdődámos. Alta denumire: Dámos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Damis, judetul Bihor

Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 38,68 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia?
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 48,54 km
Cucurbata Mare
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 22,22 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 40,59 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 24,8 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 28,76 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 8,56 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 44,91 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 42,96 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Moara veche de apa Ginta la 38,12 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 16,53 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 42,3 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
[ Sus ↑ ]
Pestera Moanei - Muntii Padurea Craiului
Pestera Moanei - Muntii Padurea Craiului la 4,04 km
Pestera Moanei se afla pe cursul superior al raului Misid, in versantul drept al Cheilor Misidului. Pestera are doua intrari, una fosila si cu o panta, iar prin nivelul activ curge un parau subteran.
Pestera Ferigi - Muntii Padurea Craiului
Pestera Ferigi - Muntii Padurea Craiului la 5,05 km
Lacul Somesul Cald la 60,58 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Laguna Verde Aghiresu la 55,3 km. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu la 51,88 km. Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 67,89 km. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Biserica reformata din Zimbor la 56,04 km. Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn.
Conacul Hollaki Aciuta la 64,66 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Mina evreilor Agarbiciu la 55,32 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Ruinele cetatii Adrian la 56,42 km. Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Biserica de lemn din Zimbor la 55,67 km. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 51,67 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice.
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la 62,77 km. In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Biserica reformata Marghita la 55,66 km. Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc.
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 51,66 km. Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 65,78 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.