Localitatea Saniob (judetul Bihor) Resedinta: Ciuhoi. Denumire maghiara: Szentjobb.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Saniob, judetul Bihor

Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la 25,42 km
In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Biserica reformata Marghita la 18,48 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 32,19 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Casa muzeala svabeasca Petresti la 42,08 km
Petresti este situata la 43 km de municipiul Satu Mare, pe drumul DN 19 Satu Mare-Oradea. Casa muzeala svabeasca din Petresti este una dintre cele mai reprezentative pentru arhitectura populara svabeasca.
Ruinele cetatii Adrian la 7,06 km
Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Biserica romano-catolica Abram la 20,02 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Capela Kigye Petresti la 45,33 km
Capela singuratica Kigye se afla intre Petresti si Carei. Este singura constructie ramasa din satul depopulat Chighie in anii 1703-1711.
Parcul Central Valea lui Mihai la 28,92 km
Parcul Central, Valea lui Mihai
Strand termal Sannicolau de Munte la 3,77 km
Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona. In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 26,95 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Cetatea de pamant Biharia la 18,76 km
Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Tumul Pir la 30,05 km
La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 43,6 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 27,71 km
In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 27,37 km
Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
[ Sus ↑ ]
Pestera Osoiu - Muntii Padurea Craiului
Pestera Osoiu - Muntii Padurea Craiului la 37,15 km
Pestera Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului
Pestera Vadu Crisului - Muntii Padurea Craiului la 44,16 km
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 56,76 km. Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 52,75 km. Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu la 53,4 km. Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Moara veche de apa Ginta la 56,75 km. In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 56,14 km. Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.