Localitatea Sighistel (judetul Bihor) Resedinta: Campani. Denumire maghiara: Kisszegyesd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sighistel, judetul Bihor

Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 43,51 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Conacul Hollaki Aciuta la 26,59 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 23,83 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 45,73 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 40,93 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Conacul din Talagiu la 27,11 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 27,56 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Padurea de stejar pufos Carand la 37,87 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
Canyonul minune - Canionul Meduza
Varful Bohodei Varful Bohodei la 17,25 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 17,19 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
[ Sus ↑ ]
Valea Sighistel
Valea Sighistel la 1,53 km
Pestera Ursilor - Chiscau
Pestera Ursilor - Chiscau la 4,23 km
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 68,02 km. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 51,7 km. Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 51,64 km. Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 60,49 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 51,29 km. Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Castrul roman Bulci la 67,81 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 69,9 km. Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Cheile Runcului Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.