Localitatea Ragla (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Dumitrita. Denumire maghiara: Rágia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ragla, judetul Bistrita-Nasaud

Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 11,86 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Biserica Scroafei Dipsa la 18,18 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 29,02 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 34,08 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Poiana cu narcise Gurghiu la 39,75 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Tinovul Mare Poiana Stampei la 45,1 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 37,81 km
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 20,57 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Varful Zespezel la 43,43 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Burgberg Batos la 19,85 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 41,81 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 48,06 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 49,46 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 49,13 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 43,12 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 48,75 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 49,9 km
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 15,15 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 47,88 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 47,34 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 48,55 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Barajul Rastolita la 31,15 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 34,33 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 7,26 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 22,37 km
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 53,6 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 57,36 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 62,4 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Ulita copilariei Toplita la 55,03 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Taramul Lavandei Madaras la 52,96 km. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 62,65 km. Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 58,14 km. Biserica reformata Band
Saua Diecilor Muntii Suhard la 58,64 km. Saua Diecilor - Saua Diecilor
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 58,87 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 58,38 km. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 69 km. Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 66,62 km. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.