Localitatea Sarata (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita. Denumire maghiara: Sófalva. Denumire germana: Salz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sarata, judetul Bistrita-Nasaud

Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 40,63 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Istan tau Istan tau la 47,33 km
Istan tau (Taul Domnului).
Burgberg Batos la 27,18 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau la 36,64 km
Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 42,5 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 44,62 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 41,59 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 47,55 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 35,68 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 45,8 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 24,12 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica de lemn Petelea la 43,65 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 6,6 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Barajul Rastolita la 45,08 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 29,42 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 7,73 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 31,81 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Varful Bistriciorul la 47,52 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Lacul din spatele castelului Teleki la 15,32 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 43,66 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 47,78 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Podul graniceresc Cosbuc la 32,22 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Poiana cu narcise Gurghiu la 48,25 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 36,4 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 46,59 km
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 21,07 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 36,29 km
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 60,63 km. Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 61,47 km. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 57,41 km. Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Casa de locuit pe strada Trandafirilor Casa de locuit pe strada Trandafirilor Miercurea Nirajului la 65,94 km. Casa monument istoric, care se afla in Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor la numarul 78.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 59,53 km. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 63,69 km. Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 65,94 km. Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14.
Lavanda Leda Lavanda Leda Murgesti la 67,89 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 55,47 km. Biserica reformata Band
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 62,12 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 58,55 km. Parcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 60,84 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 59,56 km. Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 58,58 km. Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 65,87 km. Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.