Localitatea Slatinita (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita. Denumire maghiara: Pinták. Denumire germana: Pintak. Alta denumire: Päntek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatinita, judetul Bistrita-Nasaud

Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Lacurile Sigmir. Lacurile Hubertus - Sigmir
Parcul dendrologic Arcalia. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Piatra Corbului. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Podul graniceresc Cosbuc. Dateaza din secolul 20.
Padurea de larice Posmus. Padurea de larice Posmus
Lacul din spatele castelului Teleki. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Pestera Tausoare Muntii Rodnei. Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Biserica Scroafei Dipsa. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Lacul Budurleni. Acumularea piscicola Budurleni
Baltile Uila. Baltile Uila
Burgberg Batos. Burgberg Batos
Stanca Cetate Valea Bistrii. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Biserica de lemn Sacalu de Padure. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Varful Bistriciorul. Varful Bistriciorul A fost o revelatie. Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul. Multumesc.
Saua Curatel Muntii Rodnei. Saua Curatel Muntii Rodnei
Lacul Rebra Muntii Rodnei. Lacul Rebra Muntii Rodnei
Stanca Calului Rastolita. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Barajul Rastolita. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei. Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei. Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei
Curmatura Tihu. Curmatura Tihului
Tinovul Mare Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
[ Sus ↑ ]
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu. Poiana Rusu - Varful Tibles
Fereastra de sub Casoaia Androneasa. Fereastra de sub Casoaia Androneasa Fereastra. Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Casoaia lui Ladas Androneasa. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca. O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici.
Varful Tihu Muntii Calimani. Varful Tihu Muntii Calimani
Stejarul singuratic Reghin. Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Fantana cu steme Reghin. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Lacul Lebedelor Faragau. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani. Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala!. Am descris traseul care ne-a adus pe Vf.
Varful Pietros Muntii Calimani. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita. Îmi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis. Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Baile Sarate Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Castelul Huszar Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani. Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani Ruga zadarnica celor 12 Apostoli. Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Stancile Lucaciu Muntii Calimani. Stancile Lucaci Onestenii la putere. Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Panteonul megalitilor Muntii Calimani. Panteonul megalitilor Muntii Calimani
Varful Omu Muntii Suhard. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Parcul dendrologic Gurghiu. Este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana. Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin. Salut, Am mentionat pe rejtekhely. Parcul dendrologic Gurghiu. E
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.