Localitatea Bod (judetul Brasov) Resedinta: Bod. Denumire maghiara: Botfalu. Denumire germana: Brenndorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bod, judetul Brasov

Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 43,46 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 23,78 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 46,62 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 40,87 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 24,77 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 17,44 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 42,02 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 46,28 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Sura cu fereastra Holbav la 25,79 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 17,37 km
Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 44,01 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 31,55 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 14,3 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 42,03 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 45,55 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 29,31 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 39,67 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 48,44 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 15,56 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 47,42 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Pestera Fundata la 23,03 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 29,24 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 46,63 km
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Lacurile Rotbav la 9,58 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 42,9 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 38,28 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 45,7 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 3,35 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 17,44 km
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 60,41 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 51,09 km. Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 54,1 km. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 56,48 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Campul cu mesteceni Tusnad la 52,58 km. Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Sancraieni Sancraieni la 62,54 km. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Baraj Oltet la 69,37 km. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 54,78 km. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 68,43 km. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 52,69 km. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 55,57 km. Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 54,29 km. Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 66,88 km. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.