Localitatea Bran (judetul Brasov) Resedinta: Bran. Denumire maghiara: Törcsvár. Denumire germana: Türzdorf. Alta denumire: Tölzburg.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bran, judetul Brasov

Piramidele de la Sona Piramidele de pamant de la Sona.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 45,05 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Varful Paltinet Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 11,96 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cascada din Vale Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Sura cu fereastra Holbav la 17,34 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Cascada Conciului Posada la 31,45 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Barajul Paltinu Seciuri la 41,83 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 40,46 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 18,77 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 12,26 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Panorama spre castel Panorama spre castelul Bran
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 43,78 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 49,66 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 13,15 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 43,49 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 8,01 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 49,77 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 16,41 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 13,34 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 10,46 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Cheia Cheii la 18,44 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 12,24 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 27,85 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 14,87 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Canionul Sapte Scari Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
[ Sus ↑ ]
Bran
Bran la 0,17 km
Bran - Culmea Clincea - Muntii Bucegi
Bran - Culmea Clincea - Muntii Bucegi la 5,57 km
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 57,59 km. Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Talisoara la 67,61 km. In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Santul cetatii Moacsa la 63,31 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Chiojdu Chiojdu la 68,1 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Dalnic Dalnic la 65,77 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 60,15 km. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 66,08 km. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Padurea de pini Millennium Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 52,19 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 52,2 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Muntele de sare Slanic la 54,31 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 66,71 km. Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Castelul Julia Hasdeu Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 57,34 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 64,95 km. Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Castelul Szentkereszty Arcus la 53,17 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 60,02 km. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.