Localitatea Brasov (judetul Brasov) Resedinta: Brasov. Denumire maghiara: Brassó.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brasov, judetul Brasov

Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 27,28 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 28,88 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 29,83 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 11,99 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 39,94 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 28,71 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 16,29 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 32,88 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Izvorul Salus Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica.
Barajul Paltinu Seciuri la 46,54 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat se afla langa localitatea Olteni. Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat. Apa izvorului este indicata pentru afectiuni ale tubului digestiv, boli de nutritie, hiperaciditate.
Cetatea Heret Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Cetatea nu a fost cercetata de arheologi.
Sugas Bai Sugas Bai la 28,57 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Statiunea este locul preferat pentru excursii a locuitorilor din zona.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Varful Paltinet Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 31,99 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 49,73 km
Murgul Mare, Ozunca Bai
Cheile Mari ale Dambovitei la 43,88 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 41,41 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 28,64 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 34,3 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 25,58 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici. Triunghi rosu si un semn special pentru cetati (L rosu), cu plecare din Bicfalau, cetatea aflandu-se chiar in poteca.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 25,6 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 38,81 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 27,39 km
Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
[ Sus ↑ ]
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 4,99 km
Pestera din Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pestera din Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 4,99 km
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 57,95 km. GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Pietrele Rotunde Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 59,39 km. Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 59,87 km. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 53,69 km. Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 52,25 km. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 56,27 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 51,95 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 58,56 km. Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 57,62 km. Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 67,74 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 69,02 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.