Localitatea Cheia (judetul Brasov) Resedinta: Moieciu. Denumire maghiara: Kheja.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cheia, judetul Brasov

Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 15,71 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 24,39 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Lacurile Rotbav la 43,7 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 20,49 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Maierus Maierus la 49,52 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 48,21 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 45,89 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 27,09 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 17,73 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 28,75 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 47,91 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 9,91 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
DinoParc DinoParc Rasnov la 17,41 km
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Barajul Paltinu Seciuri la 42 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 24,33 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 26,33 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 45,5 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 6,5 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 45,81 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
[ Sus ↑ ]
Bran
Bran la 5,44 km
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,84 km
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 55,42 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 55,94 km. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 66,2 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 55,54 km. Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Pasunea cu stejari seculari Pasunea cu stejari seculari Mercheasa la 64,8 km. Pasunea cu stejari seculari poate fi vizitata pe traseul tematic Drumul stejarilor, pentru a afla mai multe despre biodiversitatea locului.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 60,23 km. Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii.
Lespezi Star Lespezi Star la 59,28 km. Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 51,57 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 55,11 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 62,32 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 61,91 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 67,11 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 61,73 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.