Localitatea Cutus (judetul Brasov) Resedinta: Crizbav. Denumire maghiara: Kutastelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cutus, judetul Brasov

Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 35,55 km
Panorama spre castelul Bran
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 42,19 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Ormenis Ormenis la 20,75 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 40,22 km
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland. Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent.
Batranul Carpatilor Batranul Carpatilor Mercheasa la 27,89 km
Batranul Carpatilor reprezinta prin caracteristicile sale un exemplar unic al speciei Quercus Robur. Stejarul batran de aproximativ 900 ani are o valoare istorica, culturala, ecologica si genetica exceptionala.
Sura cu fereastra Holbav la 20,01 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach? ).
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 33,65 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca.
Sugas Bai Sugas Bai la 20,04 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Statiunea este locul preferat pentru excursii a locuitorilor din zona.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 30,6 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 35,14 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 32,48 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Dealul Cimitirului Dealul Cimitirului Nicolesti la 48,31 km
Satul Nicolesti se afla la confluenta paraurilor Hodos si Blond, printre dealuri. Cimitirul satului se afla pe dealul care se inalta deasupra satului, si care ofera o panorama deosebita.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 9,5 km
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 38,43 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata. Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 30,45 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 43,11 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 35,65 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 42,02 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 42,9 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720. Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 38,96 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni. Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 34,43 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 19,95 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 47,86 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripþionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 9,65 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 33,99 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici. Triunghi rosu si un semn special pentru cetati (L rosu), cu plecare din Bicfalau, cetatea aflandu-se chiar in poteca.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 43,55 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 36,64 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 39,65 km
Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri. Din cetate astazi nu se mai vede nimic, urmele au fost sterse de plug.
Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Iasu la 44,9 km
Intre satele Ighiu si Iasu, la sud de Trecatoarea Uliesu, pe Dealul Uliesului, se afla o padure cu stejari seculari. La marginea padurii se afla un exemplar multisecular, avand circumferinta de 6 m.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 48,4 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 35,5 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 47,94 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
[ Sus ↑ ]
Pestera Scoicilor - Muntii Persani
Pestera Scoicilor - Muntii Persani la 8,76 km
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani la 18,35 km
Pestera Hotilor de la Apata se gaseste in valea paraului Tepeu, renumit prin aflorimentul de calcare argiloase rosii, foarte bogate in amoniti. Un afluent al paraului se formeaza din apele izvorului alimentat de cursul de apa care vine din galeria pesterii.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 62,88 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 51,56 km. Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 67,29 km. Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 54,86 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.
Poian Poian la 59,89 km. Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 62,22 km. Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 61,34 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului. Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 58,26 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Apold Apold la 60,23 km. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 55,42 km. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Agnita Agnita la 67,41 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 57,19 km. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Marzanesti - Atractii turistice Catrinari Localitati apropiate: Crizbav la 1,24 km, Satu Nou la 6,84 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.