Localitatea Cutus (judetul Brasov) Resedinta: Crizbav. Denumire maghiara: Kutastelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cutus, judetul Brasov

Piatra Gaurita Piatra Gaurita Talisoara la 32,31 km
In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Teiul pucios din gradina bisericii Teiul pucios din gradina bisericii Martinis la 45,38 km
In gradina bisericii unitariene din Martinis, langa turn, se afla un tei cu marimi considerabile.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 48,02 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 21,72 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 36,61 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 36,64 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 11,52 km
Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 23,04 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 47,48 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 46,44 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 40,2 km
Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 35,68 km
Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 42,19 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 44 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Petersberg Petersberg Sanpetru la 18,65 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 31,49 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Padurea de pini Millennium Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 27,16 km
Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 42,33 km
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Dealul Cetatii Let la 42,6 km
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 32,52 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 32,32 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 37,19 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 32,02 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 30,05 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 26,75 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Inima fagului Inima fagului Ozunca-Bai la 40,14 km
Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 26,27 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 42,02 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 18,54 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 44,33 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
[ Sus ↑ ]
Pestera Scoicilor - Muntii Persani
Pestera Scoicilor - Muntii Persani la 8,76 km
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani la 18,35 km
Pestera Hotilor de la Apata se gaseste in valea paraului Tepeu, renumit prin aflorimentul de calcare argiloase rosii, foarte bogate in amoniti. Un afluent al paraului se formeaza din apele izvorului alimentat de cursul de apa care vine din galeria pesterii.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 60,53 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 67,34 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 62,44 km. Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 69,73 km. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 58,36 km. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 69,31 km. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 58,17 km. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 55,93 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 69,9 km. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 62,45 km. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 54,23 km. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 69,87 km. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 54,92 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 57,22 km. Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.