Localitatea Hoghiz (judetul Brasov) Resedinta: Hoghiz. Denumire maghiara: Olthévíz. Denumire germana: Warmwasser. Alta denumire: Warmbach.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hoghiz, judetul Brasov

Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 45,88 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Sugas Bai Sugas Bai la 31,94 km
Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Statiunea este locul preferat pentru excursii a locuitorilor din zona.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 46,77 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele. Oglinda lacului ce ocupa o suprafata de 22 ha se afla la 950 m altitudine si cuveta are o adancime maxima de 7 m.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 42,34 km
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea. Pista cu un design unic are o lungime de aproape 1000 m, pante si viraje spectaculoase, iar viteza poate atinge chiar si 45 km pe ora, in siguranta deplina.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 9,14 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 48,22 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 48,88 km
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 44,93 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 33,62 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 22,95 km
In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m. Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 49,74 km
Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau. Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 12,64 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii. Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Castelul Szentkereszty Arcus la 37,83 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 35,5 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 34,75 km
Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 23,78 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 35,43 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 45,26 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima. Drumul trece peste calea ferata, atentie mare, trecerea este exact intr-o curba, apoi trecem podul Oltului.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 32,1 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant. Prin exponate interactive, modele tridimensionale si elemente senzoriale, copiii pot invata despre plantele si animalele habitatelor forestiere si acvatice.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 34,21 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 47,69 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 47,77 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Lacul Ciucas Lacul Ciucas Baile Tusnad la 45,71 km
Lacul Ciucas din mijlocul statiunii Baile Tusnad a fost creat in scopuri turistice, folosindu-se de apa raului Olt. In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile. Astazi langa lacul Ciucas gasim restaurantul Stanca Soimilor, care dispune pe langa restaurant si de o terasa amenajata intr-un cadru natural si un octogon intr-un cadru deosebit, in mijlocul lacului.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 12,55 km
Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii. Ansamblul bisericii evanghelice este monument istoric, avand codul LMI BV-II-a-B-11666.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 46,89 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 46,47 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai. Una dintre atractiile vaii paraului Minei este Cascada Fotoliului de piatra, o cadere de apa cu doua trepte, care se aseamana cu un fotoliu de piatra suspendat.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 45,53 km
Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 22,11 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene. Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 23,83 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii. Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Memorialul ciclistilor Memorialul ciclistilor Micfalau la 40,61 km
Memorialul Biciclistilor se afla la iesirea sudica a satului Micfalau, aproape de intersectia spre Baraolt. Intre anii 1960 si 1972, Akos Fejer (1928-2002), profesor de educatie fizica din localitate, a organizat excursii cu bicicleta pentru elevii sai, iar monumentul a fost ridicat de el in 1990.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 41,51 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului. Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 47,65 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 47,12 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 47,75 km
Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Valea Comorilor Parau la 18,66 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 33,15 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 42,42 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Maierus Maierus la 20 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 9,74 km
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani la 12,42 km
Pestera Hotilor de la Apata se gaseste in valea paraului Tepeu, renumit prin aflorimentul de calcare argiloase rosii, foarte bogate in amoniti. Un afluent al paraului se formeaza din apele izvorului alimentat de cursul de apa care vine din galeria pesterii.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 61,59 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 68,23 km. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 65,73 km. Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 61,71 km. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 64,68 km. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv. Este mai degraba vorba despre o simpla clopotnita din lemn, fiind formata dintr-o singura camaruta de unde se trage clopotul.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 66,25 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Prima biserica din sat, atestat sub numele Imecsfalva din 1561, a fost construita in 1538.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 53,54 km. Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare. Lacul Nimanui se gaseste la vest de oras, si este locul preferat al pescarilor din localitate.
Lacul Suta Lacul Suta la 56,96 km. Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 67,93 km. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 54,65 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 61,36 km. Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Iacobeni - Obiective turistice Sarisor Localitati apropiate: Fantana la 2,31 km, Ungra la 3,28 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.