Localitatea Homorod (judetul Brasov) Resedinta: Homorod. Denumire maghiara: Homoród. Denumire germana: Hamruden. Alta denumire: Homoroden.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Homorod, judetul Brasov

Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 18,05 km
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 29,16 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 29,54 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 17,21 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 4,49 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 24,88 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 48,05 km
Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 45,88 km
Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 41,09 km
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 13,05 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 42,35 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 32,65 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 47,83 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Gradinita Gradinita Ocland la 17,47 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Valea Comorilor Parau la 24,39 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 42,34 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 37,21 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 19,06 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Castelul Szentkereszty Arcus la 42,16 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Fosta mina de cinabru In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 28,18 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Fagul tunel Fagul tunel Satu Mare la 37,92 km
Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 18,84 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 6,06 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Daia Daia la 31,32 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 26,99 km
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Fantana alba Fantana alba la 13,84 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 27,01 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Casa Breslelor Sighisoara la 42,33 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Petersberg Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Baile Chirui la 37,3 km
La mai putin de o suta de metri distanta de stanca Kossuth, spre vest, pe malul stang al paraului Chirui, gasim un izvor de apa minerala.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 46,34 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 10,79 km
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani la 15,02 km
Santul turcilor Rigmani la 63,63 km. Santul turcilor (Coasta trocilor) este o fortificatie de pamant, care se afla la nord de satul Rigmani, in zona obarsiei paraului Rigmani.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 61,86 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Lalele si lavanda Marculeni la 69,95 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 52,12 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 66,26 km. Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 56,27 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 52,03 km. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 63,94 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 53,26 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 69,08 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 59,15 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 53,17 km. Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.