Localitatea Jimbor (judetul Brasov) Resedinta: Homorod. Denumire maghiara: Székelyzsombor. Denumire germana: Sommerburg. Alta denumire: Sommerburch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Jimbor, judetul Brasov

Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 28,24 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Cetatea Heret Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu la 49,05 km
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Belvedere Belvedere Capalnita la 29,26 km
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 40,77 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 6,23 km
Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 26,92 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 41,12 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 25,53 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 28,17 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 43,15 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 47,41 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 43,48 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Muzeul scolar Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai la 33,86 km
Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Baile Homorod Baile Homorod la 27,54 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 47,62 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 41,89 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 26,85 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 47,51 km
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 43,4 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 0,46 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 42,69 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 15,51 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Apold Apold la 44,02 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 36,91 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 45,07 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Lacurile Rotbav la 33,77 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 15,29 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Valcele Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 36,52 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 43,5 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 36,63 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 45,97 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 46,21 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 36,43 km
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 41,23 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Izvoarele de apa minerala Selters Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 9,43 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 27,56 km
Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 15,06 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 8,96 km
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani
Cavitatile din Tipia Ormenisului - Muntii Persani la 11,9 km
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 64,18 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 53,12 km. Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Cariera Suseni In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Poarta Schei Poarta Schei la 54,51 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 63,2 km. Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Baile Madicea Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 53,01 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 60,07 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Gradinile fermecate ale dragonilor Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 69,52 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 57,81 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 52,7 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.