Localitatea Sercaita (judetul Brasov) Resedinta: Sinca. Denumire maghiara: Sarkaica. Denumire germana: Kleinschirkengen.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sercaita, judetul Brasov

Piramidele de la Sona
Valea Comorilor Parau
Cetatea Fagaras
Fantanita Craiesei Fagaras
Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
).
In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Avand doar elemente necesare dinpunct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Turnuletul cu Poarta
Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Din oras se ajunge la strand pe poteci turistice cu plecare din zona Maial (triunghi galben), dar si pe un drum asflatat de 1 km ce se desprinde din DN 1 (Brasov-Sibiu) cu 500 m mai sus de intersectia spre Dumbravita (3 km de Codlea).
Saua Crapaturii Piatra Craiului
Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Melcul de la Codlea
Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului
Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
[ Sus ↑ ]
Varful La Om Muntii Piatra Craiului
Aici se termina creasta nordica.
Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului
Cheia Pisicii Piatra Craiului
Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.