Localitatea Sirnea (judetul Brasov) Resedinta: Fundata.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sirnea, judetul Brasov

Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 8,67 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 8,84 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 30,16 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 7,41 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 33,41 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Love Lock Poiana Brasov la 26,63 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 26,65 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 28,47 km
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Sura cu fereastra Holbav la 22,8 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 6,22 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 9,56 km
Panorama spre castelul Bran
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 8,01 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 18,88 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 15,81 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 23,42 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 45,7 km
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 5,62 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 6,86 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 31 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 46,66 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 45,16 km
Piramidele de pamant de la Sona.
[ Sus ↑ ]
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,59 km
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,59 km
Urlatoarele Urlatoarele la 57,54 km. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Piatra Detunata Racos la 62,73 km. Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 57,5 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 59,57 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 68,61 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 62,86 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 60,05 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Crucea Domnitorului Melicesti la 55,8 km. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 52,92 km. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.