Localitatea Sirnea (judetul Brasov) Resedinta: Fundata.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sirnea, judetul Brasov

Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 46,49 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 27,72 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 5,62 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 6,32 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 45,7 km
Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 45,04 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Tampa Tampa la 31,65 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Sura cu fereastra Holbav la 22,8 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Turnul Negru Brasov la 31,64 km
Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 41,4 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 31,82 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 45,16 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Petersberg Petersberg Sanpetru la 41,71 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Lacul Satic Lacul Satic la 7,67 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 30,87 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 33,49 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 26,65 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Love Lock Poiana Brasov la 26,63 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
[ Sus ↑ ]
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,59 km
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor - Muntii Piatra Craiului la 5,59 km
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 55,97 km. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 56,03 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 62,93 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 56,8 km. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 60,13 km. Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii.
Urlatoarele Urlatoarele la 57,54 km. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 55,05 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 59,93 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 50,62 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 66,85 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 50,32 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 62,35 km. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 52,96 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.