Localitatea Vama Buzaului (judetul Brasov) Resedinta: Vama Buzaului. Denumire maghiara: Bodzavám.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vama Buzaului, judetul Brasov

Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 11,97 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 9,84 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 31,18 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 40,23 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 36,51 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 28,92 km
Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 45,95 km
Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 28,24 km
Podul suspendat de la Comandau.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 12,87 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 45,12 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 47,37 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 46,43 km
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Biserica rupestra Alunis la 38,83 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 35,05 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 40,11 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 40,74 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Biblioteca Judeteana Covasna la 34,03 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 49,08 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 44,84 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 19,37 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 29,71 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 43,81 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 36,67 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 46,47 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 43,61 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
[ Sus ↑ ]
Fort - Vama Buzaului
Fort - Vama Buzaului la 2,37 km
Stanca Mana Dracului - Muntii Ciucas
Stanca Mana Dracului - Muntii Ciucas la 3,48 km
Dalghiu - Plaiul Domnesc - Stanca Mana Dracului - Varful Ciucas - Vama Buzaului.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 53,37 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Copacul lui Tarzan Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana la 60 km. Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 52,77 km. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 56,43 km. Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Monumentul imparatesei Sisi In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Cheile Mari ale Dambovitei la 67,26 km. Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 66,85 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 54,36 km. Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 65,51 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 68,72 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Lacul Zorile Doftana la 53,43 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 59,7 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 65,37 km. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 68,41 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 58,96 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.