Localitatea Bozioru (judetul Buzau) Resedinta: Bozioru.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bozioru, judetul Buzau

Grote preistorice Naeni la 29,98 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 21,52 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 46,98 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 22,07 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Gaterul vechi de la Gyula la 39,52 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 22,47 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 27,23 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 30,38 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 30,48 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 45,26 km
Podul suspendat de la Comandau.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 27,3 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Muntele de sare Slanic la 47,12 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 31,75 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 28,6 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 17,29 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 46,42 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 45,18 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 17,46 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 14,9 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 16,34 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 26,11 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 41,77 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 15,98 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 40,46 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 15,99 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Biserica rupestra Alunis la 6,96 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 48,86 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Stancile Tohani la 35,3 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 31,36 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 12,29 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 19,68 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 27,29 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 41,87 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 28,68 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 2,92 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 14,32 km
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 64,54 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Izvorul de sub drum Burca la 67,77 km. In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 63,18 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 62,83 km. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 68,21 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 67,6 km. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Planul inclinat Planul inclinat la 53,13 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Varful Paltinet Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 64,87 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 63,81 km. Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 58,7 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 57,17 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.