Localitatea Brebu (judetul Buzau) Resedinta: Lopatari.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brebu, judetul Buzau

- Sfinxul din Bustea la 1,85 km. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
- Pesterile in sare la 1,9 km. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
- Muntele de sare de la Lopatari la 2,06 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
- Lacul Meledic la 2,08 km. Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic.
- Grunjul de la Manzalesti la 3,68 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
- Focul Viu din Terca la 5,56 km. Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
- Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 6,75 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
- Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 6,83 km. Culmea principal√£ a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
- Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 9,46 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
- Lacul Ograzii la 11,82 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
- Lacul Sarile Bisoca la 12,23 km. Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
- Manastirea Poiana Marului la 13,01 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
- Schitul Sarile Bisoca la 13,75 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
- Zidul Uriasilor la 13,97 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
- Piatra Matei Jitia la 14,23 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
- Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 14,49 km. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
- Chilia lui Dionisie Nucu la 14,7 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu.
- Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 15,73 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Izvoarele sarate Jitia la 16,28 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
- Stramtura de la Jitia de Jos la 16,73 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
- Biserica rupestra Alunis la 17,04 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
- Trovantii din Ulmet la 17,5 km. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau.
- Vulcanii Noroiosi la 18,39 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Biserica din Stanila Nehoiu la 21,61 km. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
- Cascada Casoca la 23,13 km. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
- Cataractele de la Setu la 24,35 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
- Crucea Eroilor Poienita la 26,46 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Sarea lui Buzau la 28,47 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului.
- Biserica de lemn din Soresti la 28,68 km. Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
- Calcarele de la Badila la 29,09 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica.
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 30,93 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
- Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 31,75 km. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau.
- Gaterul vechi de la Gyula la 32,82 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
- Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 33,67 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 33,78 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Chiojdu la 33,94 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 34,3 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Biserica fostei Manastiri Bradu la 34,84 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
- Pietrele Rotunde Chiojdu la 35,11 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
- Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 35,68 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti.
- Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 35,7 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
- Varful Goru Muntii Vrancei la 36,09 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
- Varful Malaia Muntii Siriu la 36,29 km. Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 36,34 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
- Mina de petrol Sarata-Monteoru la 37,47 km. Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 37,52 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 38,15 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, exist√£ o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Podul suspendat Comandau la 38,39 km. Podul suspendat de la Comandau.
- Groapa Deleanului la 38,62 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 38,68 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
- Manastirea Cotesti la 38,8 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Manastirea Dalhauti la 39,19 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Fosta Manastire Mera la 39,96 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 40,29 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
- Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 42,22 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
- Grote preistorice Naeni la 43,29 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
- Groapa cu pini Coza Tulnici la 43,35 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
- Necropola tracica Naeni la 43,38 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
- Stramtura Cozei la 43,69 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
- Poiana Butuci Muntii Vrancei la 43,83 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
- Poduri din piatra Saranga la 44,07 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
- Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 44,28 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil .
[ Sus ↑ ]
- Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 44,47 km. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
- La Ziduri la 45,23 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
- Varful Zarna Muntii Vrancei la 45,57 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
- Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 45,77 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente.
- Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 45,86 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
- Planul inclinat la 45,87 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna.
- Arcada Cheile Tisitei la 46,03 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
- Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 46,03 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa.
- Cascada Pirusca Muntii Ciucas la 46,42 km. Cascada Pirusca - Muntii Ciucas.
- Piatra Laptelui Muntii Ciucas la 46,45 km. Piatra Laptelui - Muntii Ciucas.
- Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 46,62 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
- Cetatea Zanelor Covasna la 46,68 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna.
- Cheile Strambu Muntii Ciucas la 47,06 km. Cheile Strambu - Muntii Ciucas.
- Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 47,08 km. Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
- Poiana suspendata Paraul Sterp la 47,38 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
- Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 47,4 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
- Cascada Valea Zanelor Covasna la 47,45 km. Cascada Valea Zanelor - Covasna.
- Podul de Arama Muntii Ciucas la 47,86 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
- La Lanturi Muntii Ciucas la 47,94 km. La Lanturi - Culmea Zaganu.
- Balta Puiesti la 48,03 km. Lacul Puiesti - Balesti
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Mateieni - Obiective turistice Barcanesti Localitati apropiate: Trestioara la 1,57 km, Lopatari la 1,87 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.