Localitatea Glodurile (judetul Buzau) Resedinta: Cozieni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Glodurile, judetul Buzau

Manastirea de la Podul Bulgarului Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Focul Viu din Terca Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Cascada Casoca Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 40,47 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Poiana suspendata Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Pesterile in sare Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Chilia lui Dionisie Nucu la 12,84 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 38,46 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 49,76 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 44,87 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Necropola tracica Naeni la 24,81 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Chiojdu Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Lacul Sarile Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 29,81 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Gaterul vechi de la Gyula la 45,99 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Biserica fostei Manastiri Bradu Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 9,89 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Cheile Vaii Stanei Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Matei Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Biserica din Stanila Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 32,16 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 28,89 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 20,19 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 7,1 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 9,92 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Groapa Deleanului Groapa Deleanului la 54,34 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 69,88 km. Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 68,15 km. Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Prasnel versus Vartej - Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 52,58 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 59,98 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 66,51 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 52,31 km. Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.