Localitatea Manzalesti (judetul Buzau) Resedinta: Manzalesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Manzalesti, judetul Buzau

Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 48,97 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 13,15 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 25,08 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 29,91 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 39,29 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 22,46 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 35,48 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 10,33 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 35,89 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Gaterul vechi de la Gyula la 37,02 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Biserica rupestra Alunis la 20,92 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 44,6 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 34,06 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 32,15 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 44,36 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 11,82 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 38,75 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 28,2 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 41,32 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Poduri din piatra Saranga la 43,33 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 34,77 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 1,41 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 9,97 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 47,21 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Chilia lui Dionisie Nucu la 18,67 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
La Ziduri La Ziduri la 48,36 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 34,87 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 12,41 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Planul inclinat Planul inclinat la 49,73 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 42,45 km
Podul suspendat de la Comandau.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 47,3 km
Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 11,71 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 37,62 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
[ Sus ↑ ]
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 1,36 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 3,87 km
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 59,69 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 69,93 km. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 68,19 km. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 60,26 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 60,78 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 68,9 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 69,5 km. Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Izvorul de sub drum Burca la 51,56 km. In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 51,75 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 67,35 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 52,92 km. La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 51,59 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 53,99 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 67,97 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.