Localitatea Parjolesti (judetul Buzau) Resedinta: Parscov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Parjolesti, judetul Buzau

Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 46,47 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Chilia lui Dionisie Nucu la 13,44 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Muntele de sare Slanic la 47,54 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 45,79 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 46,57 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 23,14 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 14,19 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Stancile Tohani la 28,89 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 17,66 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 8,16 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 37,4 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 38,71 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 23,22 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 20,8 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 26,13 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 16,68 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 21 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Poduri din piatra Saranga la 25,17 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 33,13 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 45,49 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 37,1 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 47,01 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 14,22 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 46,59 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 42,27 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 43,07 km
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 45,17 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 19,49 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 28,18 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 21,85 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 13,53 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 7,26 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 8,19 km
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 62,81 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 54,05 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba Balta Alba la 64,45 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Magura Odobesti Magura Odobesti la 68,09 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 68,64 km. Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Prasnel versus Vartej - Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 65,32 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 53,73 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 59,76 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 50,91 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 52,7 km. Podul suspendat de la Comandau.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 65,58 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 57,18 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 58,85 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 67,72 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.