Localitatea Trestia (judetul Buzau) Resedinta: Cozieni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Trestia, judetul Buzau

Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 37,47 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 35,9 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 24,02 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 32,33 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia). La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânã la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 30,07 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 14,82 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Biserica rupestra Alunis la 12,03 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 31,22 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 45,47 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 24,07 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 45,89 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 16,15 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 46,74 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 30,37 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 36,2 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 48,62 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 17,9 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 20,42 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 15,42 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde.
Poduri din piatra Saranga la 26,29 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 30,46 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Chilia lui Dionisie Nucu la 12,21 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 20,32 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 20,84 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 45,36 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Muntele de sare Slanic la 46,95 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 16,2 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Podul catre Nicaieri Matita la 34,48 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate. Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Grote preistorice Naeni la 23,97 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 16,83 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 6,01 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 8,94 km
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 56,06 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Gradina de lavanda Tiparesti la 52,19 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 58,5 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 59,96 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 50,43 km. Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 62,25 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Magura Odobesti Magura Odobesti la 67,66 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba Balta Alba la 65,3 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 52,67 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 61,16 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Vama Verde Vama Verde Telega la 60,33 km. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Lacul Zorile Doftana la 61,8 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 62,37 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Balta Dracului Balta Dracului la 63,45 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 65,45 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 51,52 km. Podul suspendat de la Comandau.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.