Localitatea Armenis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Örményes. Denumire germana: Armönisch.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Armenis, judetul Caras-Severin

Maru
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Varful Papusa Varful Papusa
Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja
Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cleantul Gainii Muntele Mic
La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Lacul Rades Muntii Retezat
Taurile Radesului
Cascada Roset
Cascada Roset (Cociului)
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu
Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Complexul megalitic Muntele Mic
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Cheile Armenisului Armenis
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Castrul roman Teregova
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Castrul roman Agnavie Zavoi
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Valul de pamant de la Bucova
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Rezervatia Groposu
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
[ Sus ↑ ]
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cheile Butii Cheile Butii. Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Ochiul Beului Ochiul Beului. Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Pestera Veterani Dubova. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Balta Unirea General Berthelot. Lacul Unirea - General Berthelot
Pod natural pe Cerna. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Podul turcesc Gradinari. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Sistemul subteran de canalizare Oravita. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.