Localitatea Armenis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Örményes. Denumire germana: Armönisch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Armenis, judetul Caras-Severin

Izvorul si stancariile de la Camana la 36,74 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cetatea Caras Cetatea Caras la 32,97 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cascada Roset la 34,62 km
Cascada Roset (Cociului)
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 25,09 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Castrul roman Agnavie Zavoi la 35,96 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cheile Teregovei Armenis la 2,22 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Cheile Armenisului Armenis la 1,59 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Castrul Roman Tibiscum la 30,15 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 27,86 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 30,46 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cheile Globului Globu Craiovei la 24,49 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 24,58 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Complexul megalitic Muntele Mic la 22,09 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 34 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 11,34 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 33,49 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
[ Sus ↑ ]
Poteca suspendata Piatra Puscata
Poteca suspendata Piatra Puscata
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
Portalul ascuns deasupra drumului - Muntii Mehedinti
La Oglinda Baltile Meris. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor. Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Cosava - Atractii turistice Luncasprie Localitati apropiate: Sat Batran la 3,13 km, Sub Margine la 3,2 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.