Localitatea Armenis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Armenis. Denumire maghiara: Örményes. Denumire germana: Armönisch.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Armenis, judetul Caras-Severin

- Manastirea Piatra Scrisa la 1,08 km. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis.
- Cheile Armenisului Armenis la 1,59 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
- Cheile Teregovei Armenis la 2,22 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
- Castrul roman Teregova la 4,63 km. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
- Tunelul Ad Orientem Teregova la 11,34 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
- Pasul Porta Orientalis Domasnea la 12,2 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
- Ansamblul de mori din Mehadica la 19,38 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
- Rezervatia Groposu la 19,82 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
- Turnul medieval Ruieni la 20,76 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum.
- Cleantul Gainii Muntele Mic la 21,16 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului.
- Lacul Zervesti la 21,38 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic.
- Complexul megalitic Muntele Mic la 22,09 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
- La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 23,83 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
- Cheile Globului Globu Craiovei la 24,49 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
- Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 24,58 km. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
- Locul fosilifer Globu Craiovei la 24,65 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
- Varful Biliana Muntii Cernei la 25,09 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
- Biserica din Inelet Valea Cernei la 27,86 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
- Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 28,23 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
- Locul fosilifer Apadia la 28,67 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
- Triunghiul misterios la 28,74 km. Triunghiul misterios din padure.
- Sequoiadendron Giganteum la 29,12 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
- Ciucevele Cernei la 29,24 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha.
[ Sus ↑ ]
- Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 29,64 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
- Castrul Roman Tibiscum la 30,15 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
- Tunelul Dragostei Obreja la 30,46 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata.
- Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 30,67 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
- Cheile Corcoaia la 31,13 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
- Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 31,31 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
- Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 31,31 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
- Maru la 31,55 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
- Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 31,66 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
- Lacul Prisaca la 32,82 km. Lacul de acumulare Prisaca
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Atractii turistice Cosava - Atractii turistice Luncasprie Localitati apropiate: Sat Batran la 3,13 km, Sub Margine la 3,2 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.